VIDEO: Elske de Wall schittert als Fryske Maria in The Passion

Vrijdag 14-04-2017
LEEUWARDEN - Witte Donderdag beleefden ruim 3 miljoen mensen de muzikale paasvertelling The Passion via de nationale televisie en radio. Op het Wilhelminaplein in Leeuwarden maakten ruim 12.000 mensen het evenement live mee. De cast voor The Passion 2017 werd gevormd door Dwight Dissels (Jezus), Elske DeWall (Maria), Roel van Velzen (Judas), Remco Veldhuis (Verteller), Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (Verslaggever) en Johnny Kraaijkamp (Pilatus).

Frysk

Er was veel lof voor Elske de Wall. De in Feanwâlden geboren zangeres speelde de rol van Maria en vertolkte twee Friese nummers tijdens The Passion. In Nije Dei van de Kast en Wêr bisto van Twarres dit deed ze op overtuigende wijze. ‘Dit ferjit ik nea fan myn libben wer. Der wienen safolle mominten dy’t my bybliuwe sille. Bygelyks it momint dat ik ‘In nije dei song, hjir yn Fryslân, dat is dochs wol hiel bysûnder.’, vertelde Elske na afloop van The Passsion.

Processie
Ook dit jaar trok er weer een indrukwekkende processie dwars door de stad heen richting het podium. Ongeveer 1.000 mensen liepen mee en droegen het grote, verlichte kruis op hun schouders.  De tocht met het grote kruis staat symbool voor Christus’ lijdensweg en is ook een teken van hoop voor mensen die vandaag de dag lijden als gevolg van klein en groot onrecht, dichtbij en veraf. Kijkers thuis konden zich online aansluiten bij de processie, ongeveer 110.000 mensen deden dit.

Terugkijken
De herhaling van The Passion is zaterdag 15 april te zien om 12:10 op NPO 1 en 22:00 op NPO 3.

Twee dagen na The Passion blikte Elske de Wall in het radioprogramma De Weekend Nieuwsshow op RTV NOF terug op het hele spektakel. “Het was waanzinnig om mee te maken, ik zweef nog een beetje na”, vertelde Elske.

 

 

 

 terug naar overzicht
Leeuwarden omarmt The PassionLeeuwarden omarmt The PassionMeer info en foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie