PWFoto.nl

vrijdag 19 mei 2017

Harkemase Boys heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren. Ondanks sterk spel verloren de Friezen op eigen veld met 0-1 van UNA. De bezoekers waren het eerste kwartier beter, daarna heerste Harkemase Boys. Het ontbrak echter aan effectiviteit bij de ploeg van Henk Herder. UNA profiteerde in de tweede helft. Nick Tielemans maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Henk Herder liet zijn mannen beginnen in een 4-4-2-systeem. Dat leidde aanvankelijk nog niet tot goed spel, want de beginfase was duidelijk voor de bezoekers. Brian Boogers was de eerste die gevaarlijk was met een schot dat over ging. Qua grote kansen viel het verder mee, maar Harkemase Boys stond flink onder druk. Na een kwartier werd dat minder, ging de thuisploeg met Henny Bouius als soort hangende linksbuiten spelen en kwam de ploeg zelf meer aan voetballen toe. De eerste kans was direct een grote.

Simon IJzerman verstuurde vanaf eigen helft een lange bal op de snelle Matthijs Hardijk. Met twee verdedigers in z’n nek liep Hardijk op doelman Petar Stoškovic af. Stoškovic bleef rustig en plukte de bal voor de voeten van Hardijk weg. Daarna bleef Harkemase Boys gevaarlijk. Eerst was het Heine Uuldriks, die slim de bal veroverde na een slechte ingooi van UNA-back Pieter-Jan Scheerlinck. Het schot van Uuldriks ging naast. Vervolgens kwam het gevaar steeds vanaf de rechterflank, met name door de snelheid van Hardijk. De vleugelspeler had goede loop- en passeeracties, maar z’n voorzetten waren telkens net niet op maat, waardoor de eerste helft doelpuntloos bleef.

Na rust was Harkemase Boys nog steeds de betere ploeg. Uuldriks, die een sterke wedstrijd speelde, dwong Stoškovic nog maar eens tot een knappe redding. Net voordat er een uur gespeeld was, lag de bal plotseling aan de andere kant in het doel. Na balverlies van Harkemase Boys counterde UNA goed. Linksbuiten Nick Tielemans kwam rond de middenlijn aan de bal en kon meters maken. Hij combineerde met spits Brian Boogers, die met een balletje achter het standbeen langs Tielemans opnieuw in balbezit bracht. Het schot in de verre hoek was Jansema te machtig.

Het laatste halfuur van de wedstrijd was Harkemase Boys iets minder dreigend dan voor rust, maar de kansen bleven komen. Stoškovic keerde met moeite een van richting veranderde vrije trap van Schokker, een voorzet van Hardijk werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door Sander van Weert en Willem Tieben kopte een schot van diezelfde Hardijk weg. In de laatste minuut van de wedstrijd was het bijna 0-2. Erick Jansema voorkwam het, door het schot van Youri van der Meer te keren.

Het bleef dus 0-1, een goede uitgangspositie voor UNA in dit dubbele treffen. Het team van Mark Schenning zal sowieso z’n handen dichtknijpen na de ontmoeting op De Bosk, waarin de thuisploeg goed voor de dag kwam. Harkemase Boys zal het zaterdag in Veldhoven opnieuw goed moeten doen, maar dan met goals. Anders eindigt het seizoen daar en gaat UNA door naar de finale van de nacompetitie. De wedstrijd op sportpark Zeelst begint zaterdag om 18:00 uur.

Scoreverloop: 59. Nick Tielemans 0-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Bjorn Adams, Johnny de Vries, Simon IJzerman, Oebele Schokker, Henny Bouius (82/Jorco van Hezel), Matthijs Hardijk, Heine Uuldriks

Opstelling UNA: Petar Stoškovic, Sander van Weert, Willem Tieben, Thomas Huijben, Pieter-Jan Scheerlinck, Jeroen Stottelaar, Mart van de Gevel (63/Youri van der Meer), Niek van Boekel, Benjamin van Wanrooij, Brian Boogers (72/Rob van Boekel), Nick Tielemans (88/Tomas Overhof)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00