PW Foto

maandag 16 oktober 2017

Harkemase Boys heeft voor de tweede week een voorsprong van twee doelpunten verspeeld. En net als vorige week capituleerden de Friezen in blessuretijd. Via Jan Hooiveld en Jesse Renken was het bij rust 0-2. Vroeg na rust zorgde Yordi Teijsse vanaf de stip voor 1-2. In blessuretijd stond Harkemase Boys door twee rode kaarten nog maar met negen man. Teijsse maakte, opnieuw vanaf de stip, de 2-2 en een minuut later schoot Arie de Vreugd de thuisclub naar de overwinning.

De beginfase was van beide kanten slordig, maar daardoor kwamen er wel kansen. Na een slippertje van Dennis van Duinen kwam Yordi Teijsse zomaar in scoringspositie. Zijn puntertje miste de goede richting. Ricardo van Kuijvenhoven raakte even later met een bekeken kopbal de lat. Aan de andere kant van het veld probeerden Kevin Mennega en Jens Jurn Streutker het van afstand, maar zonder Jesper Hogedoorn in problemen te brengen. Jan Hooiveld opende na tien minuten voetballen wel de score. Uit de draai schoot hij schitterend raak.

Harkemase Boys dus op voorsprong, maar de Friezen kregen daarna wel een tegenvaller te verwerken. Johnny de Vries raakte geblesseerd bij een actie in het eigen strafschopgebied. Spits Yannick Kaluzi was zijn vervanger; Kevin Mennega zakte terug naar het middenveld. Mennega nam ook de corners en daar kwam regelmatig gevaar uit. Tien minuten voor rust scoorde Harkemase Boys zelfs uit een van die hoekschoppen. Jesse Renken raakte de bal eerst verkeerd in het doelgebied, maar kon de bal daarna alsnog tegen de touwen koppen.

Vroeg in de tweede helft deed Quick Boys al iets terug. Een schot van Hamza Boukhari kwam tegen de arm van Dennis van Duinen. Sander de Brito Roque kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Teijsse, die een week eerder nog miste vanaf elf meter, faalde deze keer niet: 1-2. Wat volgde was bijna drie kwartier lang aanvallen op het doel van Erick Jansema. De keeper greep goed in bij pogingen van Boukhari en Teijsse en zag inzetten van Delano a Cohen, Arie de Vreugd en opnieuw Boukhari naast gaan. Tussendoor werd Harkemase Boys af en toe gevaarlijk, maar ook Hogedoorn keepte goed. Hij voorkwam tweemaal dat Kaluzi de wedstrijd besliste.

In de slotfase zette Quick Boys alles op alles en dat betaalde zich uit. Jens Jurn Streutker beging vijf minuten voor tijd een overtreding op Jesse van Nieuwkerk. Streutker kreeg eerder al geel na een meningsverschil met Teijsse en moest nu met zijn tweede kaart van het veld. In de blessuretijd ging Reda Kharchouch over de knie bij Jim de Leeuw in het strafschopgebied. Ook De Leeuw moest met zijn tweede gele kaart eerder douchen en Teijsse mocht opnieuw aanleggen vanaf elf meter. De spits van Quick Boys scoorde opnieuw en bezorgde zijn ploeg een punt. Maar Quick Boys wilde meer tegen de negen man van Harkemase Boys. En Quick Boys kreeg meer, want een halve minuut na de aftrap van Harkemase Boys lag zelfs de 3-2 in het doel. Mohamed Mahmoud raakte de bal verkeerd, maar De Vreugd lette op en gaf de bal een zetje in de goede richting. Jansema was kansloos en Quick Boys vierde feest.

Voor de tweede week op rij ging Harkemase Boys in blessuretijd onderuit en deze keer was nog pijnlijker dan een week eerder tegen Capelle. De Friezen speelden een heel behoorlijke eerste helft. Na rust stond Harkemase Boys bijna de gehele helft met de rug tegen de muur, maar de ploeg leek de overwinning uit het vuur te slepen. Toch niet dus.

Volgende week een nieuwe kans. Dan speelt Harkemase Boys opnieuw een uitwedstrijd. DVS’33 is de tegenstander. De wedstrijd in Ermelo begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 11. Jan Hooiveld 0-1, 36. Jesse Renken 0-2, 48. Yordi Teijsse 1-2 (strafschop), 90+3. Yordi Teijsse 2-2 (strafschop), 90+4. Arie de Vreugd 3-2.

Opstelling Quick Boys: Jesper Hogedoorn; Arie de Vreugd, Anthony Bentem (75/Max van Steen), Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen; Mohamed Mahmoud, Ricardo van Kuijvenhoven, Delano a Cohen (82/Jesse van Nieuwkerk); Reda Kharchouch, Yordi Teijsse, Hamza Boukhari (82/Madjer Lukoki)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Jim de Leeuw; Dennis van Duinen, Henny Bouius, Johnny de Vries (22/Yannick Kaluzi); Kevin Mennega (89/Kellian van der Kaap), Jan Hooiveld, Berwout Beimers.

Rodeerslag: Sybrand Grasdijk kaart: 85. Jens Jurn Streutker (twee keer geel), 90+2. Jim de Leeuw (twee keer geel).

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00