PWFoto.nl

zondag 11 oktober 2015

Harkemase Boys heeft zaterdag diep in de blessuretijd de drie punten meegenomen uit Harderwijk. De Friezen stonden lang op voorsprong, maar zagen thuisclub VVOG kort voor tijd op 2-2 komen. Na een spectaculaire slotfase met kansen aan weerszijden greep Harkemase Boys toch de winst.

De bezoekers (met een wijziging in de basiself, Sander van Dijken voor Jordy van Wijk) gingen voortvarend van start. Al na vijftien seconden lag de openingstreffer bijna achter doelman Frans Koornberg van de thuisploeg. Harkemase Boys forceerde balverlies bij VVOG, Robert Stelpstra speelde Oebele Schokker aan, die Henny Bouius op maat bediende. De kopbal van Bouius was goed, maar Koornberg had een knappe redding in huis. Harkemase Boys was de betere ploeg voor rust, maar creëerde niet veel kansen. De volgende grote kans was zelfs voor de thuisploeg: Erick Jansema moest ingrijpen bij een poging van rechtsbuiten Modou Nyang, die vorig jaar nog trefzeker was tegen Harkemase Boys.

Na een halfuur kwam Harkemase Boys toch terecht op voorsprong: net als vorige week kopte Arton Musliu een voorzet van Oebele Schokker binnen. Lang konden de Harkiten niet genieten van de voorsprong: Jansema kreeg de bal niet ver weg onder druk en Brockhoff pikte namens VVOG de bal halverwege de helft van Harkemase Boys op. Via een een-tweetje met Jaime Bruinier kreeg Brockhoff de bal terug. Bruinier was doorgelopen, werd door Brockhoff op zijn wenken bediend en kon eenvoudig de gelijkmaker binnenlopen. Toch ging Harkemase Boys op voorsprong de rust in, na een sterk uitgevoerde vrije trap. Schokker bediende Bouius, die teruglegde op Stelpstra. De spits kopte van dichtbij de 1-2 binnen.

In de eerste helft liet Harkemase Boys de thuisploeg al het spel maken. Daar kon VVOG niet zoveel mee. Na rust ging de thuisploeg beter om met dat balbezit. Grote kansen leverde dat nog niet op, maar langzaam maar zeker kwam Harkemase Boys meer onder druk te staan. Uit de counter waren de beste mogelijkheden nog voor de thuisploeg, maar Koornberg kwam als winnaar uit de strijd in een 1-op-1-situatie met Robert Stelpstra en Arton Musliu schoot over na een goede actie. Lang was de enige fatsoenlijke kans voor de thuisploeg voor Pernelly Biya, maar Jansema hield Harkemase Boys met een goede redding op voorsprong.

Toch viel vijf minuten voor tijd opnieuw de gelijkmaker. Een voorzet van Lars Kerver kwam in de voeten van topschutter Jeremy de Graaf. De verdedigers van Harkemase Boys hadden De Graaf goed onschadelijk gemaakt, maar daarbij kwam invaller Oussama Labari wel vrij te staan. De Graaf vond Labari, die van dichtbij via de paal raak schoot. Waren de kansen in de eerste vijfentachtig minuten nog schaars, na de 2-2 waren er kansen over en weer. Eerst schoot Labari naast, even later – in blessuretijd inmiddels – kreeg Schokker na een pass van Van Hezel een grote kans op de 2-3, maar opnieuw kwam Koornberg als winnaar uit de 1-op-1-strijd.

In de counter haalde Kerver maar een uit, hij raakte de paal. Ook Joram Smits kreeg nog een kans (naast), maar in de vierde minuut van blessuretijd viel toch de winnende. Robin Huisman de Jong behield het overzicht en zette Jorco van Hezel aan de zijkant van het strafschopgebied vrij voor doelman Koornberg. Van Hezel legde de bal over Koornberg en zorgde zo voor de ontlading aan Harkemase zijde.

Scoreverloop: 31. Arton Musliu 0-1, 36. Jaime Bruinier 1-1, 44. Robert Stelptra 1-2, 86. Oussama Labari 2-2, 90+4. Jorco van Hezel 2-3

Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Stefan Jansen (46/Ugur Ayaz), Jan-Jurrien Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver, Wilko Braam, Jaime Bruinier (46/Rick Boersma), Tim Brockhoff, Modou Nyang (56/Oussama Labari), Jeremy de Graaf, Pernelly Biya

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Sander van Dijken (59/Jorco van Hezel), Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Rolf Dijk (82/Joram Smits), Robert Stelpstra (73/Jordy van Wijk), Arton Musliu

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00