PWFoto.nl

donderdag 30 april 2015

Harkemase Boys heeft woensdagavond voor de achtste keer in de clubgeschiedenis de finale van de noordelijke districtsbeker bereikt. De ploeg won op eigen veld na een spannende wedstrijd met 3-1 van ACV. Harkemase Boys zat na ruim een halfuur op rozen, maar met een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft bracht ACV de spanning terug. Pas in de blessuretijd van de tweede helft besliste Harkemase Boys de wedstrijd. De bekerfinale is op 16 mei en de tegenstander is Staphorst. De locatie wordt vrijdag bekend.

De Harkiten begonnen ondanks personele problemen ijzersterk aan de negenenvijftigste officiële ontmoeting met ACV. Na twee minuten voetballen zette Oebele Schokker spits Heine Uuldriks met een schitterende pass vrij voor doelman Wormmeester. Uuldriks rondde fraai af en zette Harkemase Boys op die manier al vroeg op voorsprong. De thuisploeg was vanaf het begin scherp, want na vijf minuten was het alweer bijna raak. Raymond Bolt schoot rakelings naast. Ook Joram Smits (poging gekeerd) en Erich Jongeling (kopbal naast) waren dicht bij de tweede treffer voor Harkemase Boys, maar uiteindelijk was het Arton Musliu die de 2-0 op het scorebord zette. Ook weer zo’n mooie goal: vanaf links dribbelde hij naar binnen en de behendige vleugelspeler krulde de bal fraai in de verre hoek.

De laatste tien minuten voor rust waren voor ACV. Firosan Ademi (speelde in november nog een oefenwedstrijd op proef mee met Harkemase Boys) maakte bijna de aansluitingstreffer, maar Bouius haalde de bal van de lijn. In de blessuretijd van de eerste helft maakte ACV-aanvoerder Erwin Buurmeijer toch de gelijkmaker. Een aanval van ACV leek te smoren, maar Gill Göbel kreeg al liggend de bal bij ploeggenoot Buurmeijer, die hard uithaalde en de 2-1 binnenschoot.

De beginfase van de tweede helft was weer voor de thuisploeg. Op aangeven van Joram Smits nam Uuldriks de bal goed mee, maar zijn inzet werd gepakt door Wormmeester. Daarna was het bijna 45 minuten lang eenrichtingsverkeer de andere kant op. Opportunistisch voetbal leverde ACV flink wat kansen op, maar Ademi en Richard Mulder hadden het vizier niet op scherp en doelman André Zeldenthuis greep goed in bij pogingen van Robin Mulder en John van Dalen. Uiteindelijk besliste Harkemase Boys de bekerthriller in blessuretijd. Gersinio Constansia zette Johnsen Bacuna vrij voor Wormmeester. Bacuna rondde het met een lob fraai af en zette diep in blessuretijd de 3-1 op het scorebord. Scheidsrechter Vredevoogd floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Harkemase Boys stond de tweede helft onder druk, maar heeft zijn naam als cupfighter weer waargemaakt. De Harkiten staan voor de achtste keer sinds 2003 in de finale. Vijf keer waren de roodhemden ook de sterkste in de finale. Voor trainer Jan Vlap is het zijn eerste bekerfinale: “Je zag de spanning langs de lijn. Pas na de 3-1 was het klaar, want daarvoor was ACV met opportunistisch voetbal een paar keer dicht bij de gelijkmaker en dan hadden we een strafschoppenserie gekregen. Het lijkt me heel mooi om die finale een keer mee te maken”. Voor man of the match André Zeldenthuis, die alleen de bekerwedstrijden speelt, was het ook een mooie avond: “Ik moet mij constant opladen voor deze wedstrijden. Als je je dan kunt onderscheiden, dat is onbeschrijfelijk. Gisteren hebben we met elkaar afgesproken dat we deze kans moesten grijpen. Vanavond kwam het publiek er ook nog achter, dat is geweldig. Dat gaf ons net dat beetje extra en dat hadden we nodig”. 

Vrijdag wordt op het KNVB-districtskantoor in Heerenveen geloot waar de finale op zaterdag 16 mei wordt gespeeld.

Scoreverloop: 3. Heine Uuldriks 1-0, 35. Arton Musliu 2-0, 45+1. Erwin Buurmeijer 2-1, 90+5. Johnsen Bacuna 3-1

Opstelling Harkemase Boys:  André Zeldenthuis, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong (15/Martijn Dijk), Erich Jongeling (83/Gersinio Constansia), Henny Bouius, Klaas Schotanus, Raymond Bolt, Oebele Schokker, Joram Smits, Heine Uuldriks, Arton Musliu (61/Johnsen Bacuna)

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Abdel Allaoui, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Haaye Feenstra, Nick Westebring (66/Robert Talens), Erwin Buurmeijer, Edu de Jonge Rosa (54/Richard Mulder), Firosan Ademi, Robin Mulder, Gill Göbell (84/Daniël Schans)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00