PWFoto.nl

donderdag 16 april 2015

Harkemase Boys heeft zich woensdagavond voor de halve finale van de noordelijke districtsbeker geplaatst na een zwaarbevochten zege op zondaghoofdklasser Achilles 1894. De Harkiten verspeelden twee keer een voorsprong, maar na de 3-2 van Joram Smits lukte het Achilles 1894 niet om opnieuw terug te komen. Naast plaatsing voor de halve finale verzekert Harkemase Boys zich ook voor deelname aan de (‘grote’) KNVB-beker 2015/2016.

In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden van de Harkiten was de beginfase deze keer voor Harkemase Boys. De eerste kans was voor Henny Bouius na een goede steekbal van Schokker, maar hij wachtte te lang. Toch kwam Harkemase Boys al binnen tien minuten op voorsprong uit een korte corner. Arton Musliu speelde Raymond Bolt aan en de middenvelder haalde uit. Zijn schot werd licht van richting veranderd en vloog in de verre hoek. Doelman Robert Ritsema van Achilles 1894 was kansloos.

Na dat goede begin namen de bezoekers uit Assen het heft in handen. De ploeg kreeg enkele flinke kansen en de gelijkmaker een minuut of tien voor het einde van de eerste helft was dan ook dikverdiend. Die goal viel wel knullig overigens. Een lage corner werd door niemand weggewerkt, waardoor Rachid Traoré de bal bij de tweede paal vrij binnen kon schuiven. Pas daarna kreeg Harkemase Boys weer kansen. Oebele Schokker schoot van dichtbij over en een kopgoal van Adams Sarkodie werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren echter allemaal voor de thuisploeg. Adams Sarkodie en Arton Musliu wisten in de beginfase van de tweede helft hun kansen niet te benutten, maar laatstgenoemde deed dat na een dik uur spelen wel. En hoe! Uit een perfecte voorzet van Joram Smits schoot Musliu op fantastische wijze raak. Met een halve omhaal nam Musliu de bal in een keer uit de lucht en verbaasde met de fraaie goal iedereen. Terwijl De Bosk nog stond na te genieten lag de 2-2 er aan de andere kant alweer een. Een voorzet van Remy Klaassens vanaf links belandde zomaar achter André Zeldenthuis in het doel.

Opnieuw kon Harkemase Boys op zoek naar de voorsprong. Achilles drong ook aan, maar het lukte de zondaghoofdklasser niet om dezelfde kansen te creëren als voor rust. Voor de thuisclub was Joram Smits tien minuten voor tijd wel trefzeker. Hij schoot hard raak in de korte hoek. Harkemase Boys stond voor de derde keer op voorsprong en deze keer hielden de Friezen de voorsprong wel vast. Voor invallers Constansia en Bacuna waren er zelfs nog flinke kansen om de marge uit te breiden, maar het bleef bij 3-2.

Harkemase Boys dus naar de halve finale van de districtsbeker, al had het veel moeite met de nummer 10 van de zondaghoofdklasse C. Dat vond ook doelpuntenmaker Raymond Bolt: “We kwamen een paar keer goed op voorsprong, maar dat gaven we ook weer weg. Vooral in de eerste helft werden de ruimtes op het middenveld te groot, waardoor zij er gemakkelijk door konden komen en wij erachteraan liepen. De tweede helft liep het wat beter. Qua voetbal was het over de gehele wedstrijd gelijkwaardig, wij hebben alleen de betere kansen gehad.”

In de halve finale van de beker speelt Harkemase Boys op 28 april (datum onder voorbehoud) thuis tegen ACV. Het wordt na Asser Boys en Achilles 1894 de derde Assense tegenstander voor Harkemase Boys in de beker. De andere halve finale gaat tussen Staphorst en SC Genemuiden.

Scoreverloop: 9. Raymond Bolt 1-0, 35. Rachid Traoré 1-1, 64. Arton Musliu 2-1, 67. Remy Klaassens 2-2, 79. Joram Smits 3-2

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Adams Sarkodie, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Sander van Dijken, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits (87/Martijn Dijk), Heine Uuldriks (80/Gersinio Constansia), Arton Musliu (76/Johnsen Bacuna)

Opstelling Achilles 1894: Robert Ritsema, Chris van Houten, Joël Amakado, Wouter van der Molen, Tim Migchelsen, Rachid Traoré, Remy Klaassens, Romano Djababoe (75/Henry Mansaray), Ewout Wolf, Stijn Bosma (82/Aron Mennega), Sander Dzemidžic (63/Romario Tjong-A-Sie)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00