PWFoto.nl

maandag 19 september 2016

Harkemase Boys heeft opnieuw een harde thuisnederlaag geleden. Het werd zaterdag 1-5 op De Bosk voor DVS’33 uit Ermelo. Het begon nog zo mooi voor de Friezen: Oebele Schokker maakte binnen vijf minuten de 1-0. Bij rust stonden de bezoekers al op voorsprong, na goals van Maurice de Ruiter en Frank Heus. In de tweede helft scoorde De Ruiter nog twee keer en Joran Pot strooide nog wat zout in de Friese wonden. Het is de vierde opeenvolgende nederlaag voor Harkemase Boys.

De thuisclub moest het doen zonder smaakmaker Matthijs Hardijk, die na zijn rode kaart van vorige week bij Jong FC Volendam geschorst was. Henk Herder koos voor een 3-4-3-formatie, omdat de ploeg van Roeland ten Berge, zoals zovaak, met twee spitsen speelde. De eerste kans van de wedstrijd was voor Harkemase Boys en leverde direct een doelpunt op. Via Ezra Schrijver kwam de bal bij Henny Bouius. De middenvelder kreeg de bal met wat geluk bij Oebele Schokker, die niet aarzelde en in één keer raak schoot in de verre hoek. Een bliksemstart die Harkemase Boys mogelijk wat hoop had kunnen geven, na de teleurstellende afgelopen weken. Toch zakte Harkemase Boys terug na een aardige beginfase en de gelijkmaker van Maurice de Ruiter, halverwege de eerst helft, diende zich al aan. De manier waarop was teleurstellend: één prima lange bal van Hayri Pinarci en De Ruiter stond vrij voor de goal. De spits van DVS’33 mist zulke kansen niet.

Vijf minuten later was het alweer raak. Joran Pot profiteerde van balverlies van Henny Bouius en lanceerde de andere spits, Frank Heus. Hij miste oog-in-oog met de jarige Erick Jansema evenmin: 1-2. Harkemase Boys stelde er in de eerste helft bijzonder weinig tegenover. De stand bij rust was terecht en ook in de tweede helft domineerde DVS aanvankelijk. Erick Jansema moest twee keer handelend optreden bij pogingen van middenvelder Kay Velda, maar zag De Ruiter in de 65e minuut wel opnieuw scoren. De gevaarlijke spits van de Ermeloërs kon vrij het strafschopgebied inlopen en de bal in de verre hoek krullen. Tien minuten later maakte De Ruiter zelfs z’n derde. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van de spits, die van buiten het strafschopgebied opnieuw raak schoot.

En alsof het nog niet erg genoeg was, scoorde Joran Pot ook nog. De middenvelder, die afgelopen jaren een sterkhouder was bij Excelsior’31, stond tot zijn eigen verbazing vrij voor Jansema na een passje van Velda: 1-5. Twee weken geleden verloor Harkemase Boys met dezelfde cijfers op eigen veld ook al van FC Lisse. Toen kon de ploeg nog als verzachtende omstandigheid aandragen dat het na een ongelukkige rode kaart lang met tien man speelde, dat was deze zaterdag tegen DVS’33 niet het geval. Harkemase Boys werd overklast door DVS’33. De bezoekers profiteerden optimaal van de fouten bij Harkemase Boys en bovendien liet de thuisploeg in voetballend opzicht zelf bijzonder weinig zien.

Woensdag staat de volgende zware klus op het programma: Harkemase Boys speelt dan in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker uit tegen Katwijk. Het duel op De Krom begint om 20:00 uur. De volgende competitiewedstrijd is over een week. De ploeg van Henk Herder gaat zaterdag op bezoek bij Jong FC Groningen.

Scoreverloop: 5. Oebele Schokker 1-0, 22. Maurice de Ruiter 1-1, 28. Frank Heus 1-2, 65. Maurice de Ruiter 1-3, 76. Maurice de Ruiter 1-4, 83. Joran Pot 1-5

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Klaas Schotanus, Jens Jurn Streutker, Bjorn Adams, Simon IJzerman (41/Arton Musliu), Henny Bouius, Oebele Schokker (66/Marco Biegel), Heine Uuldriks (60/Robert Stelpstra), Ezra Schrijver

Opstelling DVS’33: Paul Eppink, Jorran van Santen, Mohammed Alhayda, Basil Camara, Roald de Vries, Hayri Pincari (80/Rico Wolven), Coen Vloedgraven, Kay Velda, Joran Pot, Maurice de Ruiter (82/Benjamin Roemeon), Frank Heus (77/Deniz Sahbaz)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00