PWFoto.nl

maandag 05 oktober 2015

Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld verdiend gewonnen van promovendus HZVV: het werd 2-0 op sportpark De Bosk. Arton Musliu kopte ruim een kwartier voor rust de 1-0 binnen op aangeven van Oebele Schokker. In de tweede helft was opnieuw Musliu trefzeker. Voor HZVV is het de eerste nederlaag van het seizoen. Harkemase Boys is opgeklommen naar de derde plek in de Hoofdklasse C.

Het was geen wedstrijd waarover nog jaren nagepraat gaat worden. Wel viel er bijna een goal die de wedstrijd in een klap gedenkwaardig had kunnen maken: een fenomenale uithaal van Raymond Bolt in de tiende minuut eindigde op de paal. De rebound was niet besteed aan Rolf Dijk. Hij had kort daarvoor ook aan een flinke mogelijkheid, maar kreeg toen de bal niet onder controle. Harkemase Boys speelde niet groots, maar het lukte HZVV ook nauwelijks om de thuisclub te verontrusten. De ploeg uit Hoogeveen kende als promovendus een uitstekende competitiestart. Na vier wedstrijden was HZVV nog ongeslagen, terwijl het al tegen ploegen als ACV en Genemuiden had gespeeld.

Tegen Harkemase Boys was de ploeg van Karlo Meppelink simpelweg niet opgewassen zaterdag. De thuisclub begon aan de wedstrijd in een andere formatie: drie man achterin en een ruit op het middenveld. De drie voorhoedespelers waren ongewijzigd ten opzichte van de vorige drie competitiewedstrijden. Oebele Schokker, even uitgeweken, verstuurde na zesentwintig minuten spelen een voorzet vanaf rechts. Bij de tweede paal kopte Arton Musliu raak. De goed keepende Hidde Streutker zat er nog wel aan, maar kon niet voorkomen dat Harkemase Boys op voorsprong kwam. Kort na de openingstreffer liet Erick Jansema zijn klasse zien: hij keerde een hard schot van Arjan Akkerman. In het eerste kwartier na rust kende Harkemase Boys een lastige fase. Heel dicht bij de gelijkmaker kwam HZVV nooit (alleen een schot van Akkerman, opnieuw gepakt door Jansema), maar er was wel even sprake van druk van de bezoekers.

Na die mindere fase kwamen de Harkiten weer beter in het spel. Gevaar kwam aanvankelijk vooral uit corners (met kansen voor Stelpstra en Schotanus) en een goede vrije trap van Robin Huisman de Jong, die net naast ging. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Jorco van Hezel, die goed inviel, gooide in. De inworp werd verlengd door Stelpstra en Musliu haalde van dichtbij fraai uit. De 2-0 lag achter Streutker in het doel en de overwinning kwam niet meer in gevaar. De beste kansen in de slotfase waren nog voor Harkemase Boys. Dijk kon een mooie actie van Van Hezel niet promoveren tot een doelpunt en even later miste Van Hezel zelf op aangeven van Smits. De drie punten waren toen al binnen en de eindstand van 2-0 gaf de krachtsverhoudingen juist weer.

Scoreverloop: 27. Arton Musliu 1-0, 74. Arton Musliu 2-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken (56/Jorco van Hezel), Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Jordy van Wijk, Henny Bouius, Raymond Bolt, Oebele Schokker, Rolf Dijk (83/Joram Smits), Robert Stelpstra (77/Sander van Dijken), Arton Musliu

Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Nick Neumann, Erwin Breukelman, Stefan Korf, Reza Hosseini (64/Marlon Luchtenberg), Arjan Kleine, Jordy Beeksma, Vincent Coulier, Rick Broek (74/Stefan Kikkert), Arjan Akkerman, Frank Strijker

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00