PWFoto.nl / Harkemase Boys

zondag 07 december 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een mooie zege geboekt op koploper DVS’33 Ermelo. Door de 4-2 winst komt Harkemase Boys in punten op gelijke hoogte met de Ermeloërs. De overwinning van de Harekieten was dik verdiend. Goals kwamen van Johnsen Bacuna, Martijn Dijk (een heel fraaie), Gersinio Constansia en een eigen doelpunt van de bezoekers. Bij de thuisploeg waren er wat wijzigingen in de basis. Heine Uuldriks was geschorst; zijn plek werd ingenomen door Gersinio Constansia. Klaas Schotanus was de hele week ziek. Hij begon op de bank en Jordy van Wijk startte centraal achterin. Het middenveld bestond uit Henny Bouius, Raymond Bolt en basisdebutant Martijn Dijk.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en zochten direct de aanval. De eerste kans was nog voor DVS’33 – Maurice de Ruiter schoot net over – maar daarna kwam de wedstrijd in handen van de thuisploeg. Halve kansen voor Jesse Renken en Gersinio Constansia in de eerste tien minuten waren slechts een voorbode. Na een kwartier spelen viel de eerste grote kans te noteren. Arton Musliu profiteerde van de ruimte op de helft van DVS, maar maakte het zichzelf te lastig. Harkemase Boys hield er nog wel een corner aan over en die werd binnengekopt door Johnsen Bacuna, een van de kleinste spelers op het veld. Hij timede goed en was de DVS-defensie de baas.

Harkemase Boys ging door en de kansen bleven komen. Gersinio Constansia kreeg twee goede mogelijkheden, maar hij beloonde zijn rentree in de basis nog niet met een doelpunt. Er waren ook kansen voor Bacuna (na een mooie pass van Sander van Dijken) en Dijk, maar hun pogingen gingen naast. Dat maakte Martijn Dijk kort voor rust wel ruimschoots goed. Op aangeven van Raymond Bolt nam Dijk de bal goed aan en vervolgens schoot hij de bal heel fraai in de linkerbovenhoek. Harkemase Boys op rozen: 2-0 bij rust tegen de koploper.

En na rust was de koek nog niet op. Na een afgeslagen counter van DVS counterde de thuisploeg snel. Via Musliu en Bacuna kwam de bal bij Constansia. Hij kapte Ronald Hoek uit, zette vervolgens voor en de bal werd in eigen doel getikt door Daniël van Warven. De wedstrijd leek beslist, want DVS, de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse C dit seizoen, liet op De Bosk aanvallend weinig zien. Toch kwamen de bezoekers na een uur spelen terug in de wedstrijd, toen Maurice de Ruiter (de nieuwe topscorer in de Hoofdklasse C) een hoekschop binnenkopte.

Die treffer had DVS hoop kunnen geven op meer, maar de ploeg kwam nauwelijks in de buurt bij de aansluitingstreffer. Het was dus logisch dat Harkemase Boys het duel besliste. Dat werd een kwartier voor tijd gedaan door Gersinio Constansia. Na een goede dieptebal van Raymond Bolt won Constansia het duel van oud-ploeggenoot Stevan de Geijter en de spits beloonde zijn goede rentree met een goal: 4-1. Daarna kreeg Harkemase Boys verschillende kansen om een nog grotere score op het bord te krijgen, maar Arton Musliu en Bryan Inge waren niet trefzeker. In plaats daarvan voegde Maurice de Ruiter nog een doelpunt bij zijn seizoenstotaal. Jordy van Wijk bracht Mike Ahrens ten val in het strafschopgebied, pakte daarmee zijn tweede gele kaart en DVS’33 kreeg een strafschop. De Ruiter faalde niet. Hij bepaalde de eindstand op 4-2.

Een verdiende zege van Harkemase Boys dat door de drie punten op gelijke hoogte komt met DVS’33. De twee ploegen staan nu gedeeld bovenaan, al is het doelsaldo van de ploeg uit Ermelo nog wel beter. Volgende week, in de laatste week voor de winterstop, gaat Harkemase Boys op bezoek bij Staphorst. De ploeg van Jan van Raalte speelde zaterdag 2-2 tegen Urk. De wedstrijd tussen Staphorst en Harkemase Boys begint zaterdag 13 december om 14.30 uur op sportpark Het Noorderslag.

Scoreverloop: 16. Johnsen Bacuna 1-0, 43. Martijn Dijk 2-0, 48. Daniël van Warven (e.d.) 3-0, 61. Maurice de Ruiter 3-1, 75. Gersinio Constansia 4-1, 85. Maurice de Ruiter (strafschop) 4-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Jordy van Wijk, Sander van Dijken (67/Jasper Valentijn), Henny Bouius, Raymond Bolt, Martijn Dijk, Johnsen Bacuna (76/Joram Smits), Gersinio Constansia (80/Bryan Inge), Arton Musliu

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Ronald Hoek (65/Stevan de Geijter), Jorran van Santen, Edmund Mijnheer, Roald de Vries, Yasin Kurt (57/Jerrol Poot), Okan Soykan, Daniël van Warven (75/Mike Ahrens), Maurice de Ruiter, Christian van de Kamp, Ali Akla

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00