PWFoto.nl

maandag 11 september 2017

Harkemase Boys heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Assen verloor de ploeg van Henk Herder met 3-1 van ACV. Een slechte start van Harkemase Boys leverde al snel een achterstand van 2-0 op. Daarna begonnen de Friezen beter te voetballen, kregen voldoende kansen, maar daarvan werd er slechts één benut. In de slotfase besliste Djababoe het duel namens de thuisploeg.

De Assenaren kwamen al binnen tien minuten op voorsprong. Dennis van Duinen verspeelde de bal op eigen helft aan Nick Westebring. Romano Djababoe pikte de bal op en ging een een-tweetje aan met Westebring. Karel IJzerman voorkwam dat Djababoe in het strafschopgebied van Harkemase Boys aan de bal kwam, maar bracht daarmee wel per ongeluk Pascal Huser in balbezit. De spits stond vrij voor Erick Jansema en zette ACV op 1-0. De beginfase werd nog slechter voor Harkemase Boys. Doelpuntenmaker Huser zag Thomas Metzemaekers vrijlopen aan de rechterkant. Met een fraaie tegendraadse uithaal vergrootte hij de voorsprong voor de thuisclub.

Pas daarna ging Harkemase Boys beter voetballen en dat leverde een paar aardige kansen op. Bart Woering, die door de blessure van Ben Wormmeester keept bij ACV, keerde een mooie poging van afstand van Henny Bouius. Een paar minuten later schoot Yannick Kaluzi vanuit de draai, maar opnieuw bracht Woering redding voor ACV. De rebound van Johnny de Vries ging vervolgens via een been van Bouius naast. ACV overleefde de druk van Harkemase Boys tot aan de rust, maar vroeg in de tweede helft viel de aansluitingstreffer toch. Een verre ingooi van Henny Bouius werd niet goed verwerkt en viel perfect voor de voeten van Karel IJzerman. De verdediger demonstreerde de harde trap die hij in de benen heeft: 2-1.

Het was weer spannend en het duel leek Harkemase Boys’ kant op te vallen. ACV-aanvoerder Guus de Vries kreeg geel na een overtreding op Berwout Beimers, protesteerde vervolgens en kreeg direct z’n tweede gele kaart. Met een man meer kwam Harkemase Boys bijna uit de toegekende vrije trap op 2-2. Deze poging van Karel IJzerman eindigde op de paal. Aan de andere kant voorkwam Erick Jansema dat een van de schaarse kansen van ACV een goal werd. Een vrije trap van Pascal Huser vloog richting de kruising, maar Jansema zat er goed bij. Met de manmeersituatie zocht Harkemase Boys naarstig naar de gelijkmaker. Lang kon Harkemase Boys echter niet met een man meer spelen. Karel IJzerman beging een onnodige overtreding op Djababoe en dat leverde ook zijn tweede gele kaart op.

Maar ook met tien tegen tien bleef Harkemase Boys beter en de kansen op de gelijkmaker waren er. Woering keerde een afstandsschot van Bart de Groot en Johnny de Vries schoot net over. De grootste kans was echter voor Henny Bouius. Na een gemakkelijk gegeven strafschop (overtreding Ibrahim Sillah op De Vries) mocht Bouius aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder ging voor een poging door het midden. Woering gokte op een hoek, maar kon met zijn benen de poging van Bouius nog keren.

Het geloof in een goed resultaat was nog niet helemaal weg bij Harkemase Boys, maar de kansen werden daarna wel spaarzamer. Alleen Ezra Schrijver kreeg nog een aardige mogelijkheid. Zijn schot ging voorlangs. ACV liet een paar minuten voor tijd na het duel te beslissen. Djababoe was Jens Jurn Streutker te snel af en ging samen met teamgenoot Metzemaekers op Jansema af. Djababoe was niet zelfzuchtig en wilde Metzemaekers laten scoren, maar z’n pass was niet goed, waardoor het nog even spannend bleef. Even, want een paar minuten later maakte Djababoe z’n fout goed. In de blessuretijd besliste Djababoe namelijk het duel: 3-1.

In misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe stond Harkemase Boys dus na negentig minuten met lege handen. Want qua veldspel domineerde Harkemase Boys, maar net als tegen VVOG een week eerder gold dat het niet benutten van de kansen Harkemase Boys averij oplevert. Volgende week weer een kans. Dan komt Spakenburg naar De Bosk. Het duel begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 10. Pascal Huser 1-0, 18. Thomas Metzemaekers 2-0, 52. Karel IJzerman 2-1, 90+1. Romano Djababoe 3-1

Opstelling ACV: Bart Woering, Daniël Schans (85/Koen Steg), Jelle Wagenaar, Guus de Vries, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Nick Westebring, Ibrahim Sillah, Romano Djababoe, Pascal Huser (59/Erik Eleveld), Marco van der Heide (78/Jonah van der Werf)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Karel IJzerman, Johnny de Vries, Dennis van Duinen (86/Kellian van der Kaap), Henny Bouius, Jan Hooiveld (64/Jorco van Hezel), Yannick Kaluzi (36/Ezra Schrijver), Berwout Beimers

Rode kaarten: 55. Guus de Vries (ACV, twee keer geel), 62. Karel IJzerman (Harkemase Boys, twee keer geel).

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00