VIDEO: Jikke de Roos verrast door Simmerblomke

Zaterdag 05-08-2017
DE WESTEREEN - Deze week bleef het Simmerblomke in de RTV NOF-thuisbasis De Westereen. Sjoukje de Roos uit Kollum had haar schoonzusje, Jikke de Roos, opgegeven voor een bloemetje. Het reportageteam ging daarom gewapend met een bloemetje van Jilderda’s Bloemenboetiek uit De Westereen op pad.

Jikke de Roos woont in Brugchelencamp sinds ze een hersenbloeding heeft gehad, maar blijft ondanks alles positief. Zes jaar geleden verloor ze haar man, toen ze die klap een beetje had verwerkt wilde ze samen met een goede vriendin nog alles uit het leven halen. Helaas gooide een hersenbloeding roet in het eten en stond haar wereld op de kop. Ondanks dat ze geen actief leven meer kan leiden zeurt ze nooit. Dat verdient een Simmerblomke dacht Sjoukje.

Toen het bloemetje in een vaas op tafel stond bij Jikke, moest Sjoukje meteen gebeld worden om haar te bedanken. Mevrouw de Roos was wel een beetje geschrokken, maar vondt het helemaal geweldig dat ze een bloemetje had gekregen! ,,Ik zie het wel voorbij komen op televisie, maar had nooit verwacht dat jullie bij mij langs zouden komen.”

 

 

 

 terug naar overzicht
Jikke de Roos verrast door SimmerblomkeJikke de Roos verrast door Simmerblomke
© Foto's: Boukje Hendrika Weistra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie