PWFoto.nl

maandag 04 december 2017

Harkemase Boys heeft de Friese derby op eigen veld tegen ONS Sneek verloren. De bezoekers kwamen drie keer op voorsprong en zegevierden uiteindelijk met 2-3. Na de eerste twee tegentreffers kwam Harkemase Boys telkens op gelijke hoogte, maar dat lukte geen derde keer. Een flinke tegenvaller, want net als vorige week creëerden de Harkiten talloze kansen, maar opnieuw was de tegenstander een stuk effectiever.

In de eerste twintig minuten had Harkemase Boys al een handvol goede kansen gehad. De eerste was al na twee minuten voor Jan Hooiveld. Na een goede aanval via Yannick Kaluzi en Jesse Renken over rechts wipte Hooiveld de bal over het doel van Barry Ditewig. Kaluzi mikte even later zelf naast en Henny Bouius schoot, nadat hij Ditewig had omspeeld, voorlangs. Toen Renken vanaf rechts weer een goede voorzet gaf, was Hooiveld weer kansrijk, maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden door de doelman van de bezoekers.

De eerste kans van ONS Sneek was direct raak. Ditewig zette een counter in na een hoekschop van Harkemase Boys. Via Arton Musliu (vorig seizoen nog Harkemase Boys) en Genridge Prijor kwam Curty Gonzales in scoringspositie. Via Dennis van Duinen verdween de bal door de benen van Erick Jansema in het doel. Daarna lag het initiatief ook even bij de bezoekers. Jansema greep goed in en voorkwam daarmee doelpunten van Jan Dommerholt en Prijor. Via een mooie aanval, opgebouwd vanaf eigen helft, kwam Harkemase Boys na een halfuur spelen op gelijke hoogte met ONS. Bouius ontsnapte aan buitenspel na een mooi passje van Johnny de Vries en de gemakkelijk scorende middenvelder van Harkemase Boys was ook nu trefzeker: 1-1.

Bouius kreeg ook nog een grote kans om de ruststand nog mooier te maken. Zijn kopbal (eigenlijk raakte Bouius de bal met z’n gezicht) was een prooi voor Ditewig. De rebound was voor Hooiveld, maar de ongelukkige spits trof de paal. Na rust was het iets minder een kansenregen. De eerste was wel weer voor Harkemase Boys. Berwout Beimers probeerde het van afstand; Ditewig bokste de bal over. Bij de daaropvolgende corner zat de Sneker doelman mis, maar Kellian van der Kaap kon er net niet van profiteren. ONS kwam na tien minuten spelen in de tweede helft weer op voorsprong. Ale de Boer gaf een mooie steekbal op Curty Gonzales. De spits van ONS kreeg te veel ruimte in het strafschopgebied van Harkemase Boys en zette de ploeg van Chris de Wagt op 1-2.

Opnieuw herstelde Harkemase Boys zich daarna goed. Een harde uithaal van Bouius leverde al bijna de gelijkmaker op, maar Ditewig tikte de bal opnieuw over zijn eigen doel. Toch viel die 2-2 niet veel later. Dennis van Duinen bracht de bal in vanaf links, Kaluzi controleerde en Boezerooy probeerde zich uit de draai vrij te spelen. Hij werd daarbij gehinderd door ONS-linksback Tim Oosterbaan en arbiter Roeleveld wees resoluut naar de stip. Jesse Renken schoot hard raak en zette zijn ploeg weer naast ONS.

Harkemase Boys wilde daarna voor de overwinning gaan, maar ONS stond beter dan voor rust. Zo dreigde de wedstrijd geen winnaar te krijgen. Toch kwam ONS een kwartier voor tijd voor de derde keer op voorsprong. De doelpuntenmaker was onwaarschijnlijk: Klaas de Vries. Hij kreeg de bal op eigen helft en kon daarna zo’n dertig meter vrij overbruggen. De Vries kreeg de ruimte om uit te halen en dat kwam Harkemase Boys duur te staan, want de rechtsback maakte zijn eerste competitietreffer in vijf seizoenen.

Een nieuwe domper voor Harkemase Boys, dat nu moest proberen om voor de derde keer op gelijke hoogte te komen. ONS hield vol, mede dankzij aanvoerder Ale de Boer. De verdediger liep bij een omhaal van Jens Jurn Streutker een hoofdwond op, maar kon na minutenlang verzorgd te worden toch verder. Het publiek zag dat Harkemase Boys nog tweemaal heel dichtbij was. Tom Boezerooy kreeg plotseling wat ruimte na een passje van Jens Jurn Streutker, maar Ditewig verkleinde zijn doel goed. Diep in blessuretijd was Henny Bouius nog het dichtst bij een treffer. Ditewig stond aan de grond genageld. Tot zijn opluchting en tot teleurstelling van Harkemase Boys zoefde de bal een halve meter langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede nederlaag voor Harkemase Boys in twee wedstrijden dus, maar deze kwam wel wat harder aan dan de vorige. Opnieuw kreeg Harkemase Boys voldoende kansen, maar Ditewig bleek een sta-in-de-weg. Aan de andere kant gaven de Harkiten de treffers te gemakkelijk weg.

Scoreverloop: 20. Curty Gonzales 0-1, 29. Henny Bouius 1-1, 56. Curty Gonzales 1-2, 61. Jesse Renken 2-2 (strafschop), 75. Klaas de Vries 2-3

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Kellian van der Kaap, Jens Jurn Streutker, Henny Bouius; Kevin Mennega (69/Pier Veldman), Dennis van Duinen, Johnny de Vries (77/Ezra Schrijver); Yannick Kaluzi, Jan Hooiveld (46/Tom Boezerooy), Berwout Beimers

Opstelling ONS Sneek: Barry Ditewig; Klaas de Vries, Serge Fatima, Ale de Boer, Tim Oosterbaan; Arton Musliu, Michael Lanting (37/Frits Dantuma, 71/Fabian Stevens), Tom Arissen (59/Rein Werumeus Buning); Jan Dommerholt, Curty Gonzales, Genridge Prijor