PWFoto.nl

zondag 25 september 2016

De reeks verliespartijen voor Harkemase Boys houdt aan: zaterdag verloor de ploeg van Henk Herder met 3-1 bij Jong FC Groningen. De vijfde competitienederlaag op rij was terecht. Op een korte fase in de eerste helft na, werd Harkemase Boys nauwelijks gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft maakte Roland Baas de 1-0 voor de thuisploeg en na rust zorgde Ajdin Hrustic voor 2-0. Invaller Robert Stelpstra zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zat er nooit in. Kort voor tijd bepaalde Robbert de Vos de eindstand op 3-1. Harkemase Boys begon op Corpus den Hoorn met dezelfde elf als afgelopen woensdag in Katwijk. In Katwijk verloor Harkemase Boys, maar speelde het beter dan de afgelopen weken. Daarom moest die wedstrijd voor vertrouwen zorgen richting de volgende duels. Daar was in Groningen niets van terug te zien.

Na een beginfase waarin de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren, nam Jong FC Groningen het initiatief. Het liep goed op middenveld en in de aanval van de thuisploeg en daar had Harkemase Boys zichtbaar moeite mee. Kansen voor de vleugelspelers Michael Brey (teenlengte tekort) en David Browne (via Jansema en de lat over) golden als waarschuwingen voor de Friezen, maar in de 24e minuut was het toch raak. Uit een voorzet van Brey kon Jong FC-aanvoerder Roland Baas bij de tweede paal vrij inkoppen.

Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft liet Harkemase Boys aanvallend iets zien. Heine Uuldriks, die beter in de wedstrijd zat dan de afgelopen weken, was erg dicht bij de gelijkmaker: hij kapte Joël Amakodo uit en schoot vervolgens met links hard tegen de lat. Een paar minuten later was Amakodo Uuldriks opnieuw kwijt. Ditmaal schoot de spits rakelings naast. Tot slot moest doelman Peter van der Vlag nog een keer handelend optreden bij een schot van Matthijs Hardijk, die geen gelukkige wedstrijd speelde.

Na rust kreeg dat offensiefje aan het eind van de eerste helft geen vervolg. Het begin van het tweede bedrijf was saai. Plotseling zette Ajdin Hrustic de 2-0 op het scorebord. De middenvelder haalde uit vanaf een meter of 30 en schoot raak. Harkemase Boys ging met twee spitsen spelen: Robert Stelpstra kwam naast Uuldriks te staan. Uit een vrije trap van Robin Huisman de Jong, ook al ingevallen, kopten Stelpstra en Uuldriks bijna tegelijk tegen de bal. De goal kwam op naam van Stelpstra, maar belangrijker was dat Harkemase Boys weer uitzicht had op een puntje. Zo ver kwam het niet.

Sterker nog, Harkemase Boys heeft geen enkele mogelijkheid op een gelijkmaker gehad. Het was juist de thuisploeg die nog een keer scoorde. De twee invallers Robbert de Vos en Pier Veldman combineerden over rechts en het was De Vos die voor de eindstand zorgde: 3-1.

Scoreverloop: 24. Roland Baas 1-0, 68. Ajdin Hrustic 2-0, 79. Robert Stelpstra 2-1, 87. Robbert de Vos 3-1

Opstelling Jong FC Groningen: Peter van der Vlag, Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem, Ajdin Hrustic, Gerald Postma, Yassine Zakir (82/Robbert de Vos), Michael Brey, Gijs Jasper (89/Nicolò Pozzebon), David Browne (68/Pier Veldman)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jens Jurn Streutker (76/Robert Stelpstra), Bjorn Adams, Klaas Schotanus (56/Robin Huisman de Jong), Arton Musliu, Henny Bouius, Oebele Schokker (56/Ezra Schrijver), Heine Uuldriks, Matthijs Hardijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00