Vier overwinningen voor Triumphera · Foto('s): Sake Beerstra

Vier overwinningen voor Triumphera

vrijdag 27 november 2015

Afgelopen donderdag was een goede volleybal avond voor de Kollumer Volleybalvereniging.  Beide jeugd teams en beide dames teams wonnen hun wedstrijd. Dames 1 en Dames 2 haalden beide 3 punten binnen tegen HVC 3 en HVC 4. Ondanks het onrustige spel van Triumphera 1 weten ze een kleine voorsprong op te bouwen.

Deze voorsprong wordt snel ingehaald door de Harkemase dames en het wordt een gelijk spel van 10-10. HVC neemt het voortouw en scoort een aantal punten achterelkaar. Na een goede aanval van Jellianne komt Marijke aan serve. Triumphera loopt uit en er ontstaan onduidelijkheden bij HVC. Na een geweldig blok van Sineke krijgt Triumphera vertrouwen in hun spel. Bij een stand van 21-17 wordt er een lange rally gespeeld waarbij het punt uiteindelijk naar HVC gaat. Triumphera pakt de serve weer terug en speelt het spel uit met een eindstand van 25-18.

De tweede set begint Triumphera sterk met een mooie servereeks van 8 punten gemaakt door Marinke. HVC kan het spel moeizaam oppakken door deze strakke serve. Uiteindelijk krijgt HVC hun eigen spel weer terug en zakt Triumphera juist wat in. Nu is het de beurt aan HVC voor een servereeks. Triumphera is wat van slag waardoor HVC goed kan aanvallen en profiteert van het zwakke spel van dames uit Kollum. Toch herpakt Triumphera zich op tijd en wint de set met een stand van 25-20

De derde set begint HVC met een wissel binnen het team. Ondanks dat pakt Triumphera de touwtjes in handen en houdt ze in handen. Liesbeth fungeert als stabiele factor in het team en haalt de ballen van de grond. De coach Greetje geeft goede aanwijzingen die Triumphera goed opvolgen. Cheryl smasht een bal door een twee mans blok en scoort. Met een ruime voorsprong is de druk er wat af bij Triumphera en hebben ze 4 rallys nodig om de laatste punt te scoren. De set wordt gewonnen met 25-16.

Triumphera staat nu op de derde plaats in de voorlopige ranglijst. De volgende thuiswedstrijd is 14 januari o

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00