VIOD deelt punten in streekderby met WTOC · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD deelt punten in streekderby met WTOC

zondag 11 oktober 2015

Zaterdagmiddag 10 oktober 2015 stond de eerste kraker voor VIOD in klasse 4B op het programma. Deze middag mocht het team van trainer Van Zwol koploper WTOC ontvangen op Treffersheech. Vorig seizoen wist VIOD tweemaal te winnen van WTOC, thuis met 4-2 en uit met 1-4. Dit seizoen komen de ploegen elkaar opnieuw tegen, omdat WTOC samen met VIOD degradeerde naar klasse 4B.

VIOD begint de wedstrijd, onder leiding van de heer Hettema, goed en krijgt in de 1e minuut de eerste kans van de voet van Bauke Visser. Deze weet de bal helaas niet in het net te krijgen en schiet de bal over. In de 9e minuut wordt een tackle op de bal van René van der Veen bestraft met een vrije trap aan de zijlijn, wat bij VIOD vragen oproept. Vrijetrapnemer Jilles Bosma schiet de bal over de muur in de verre hoek, waar de bal zonder dat iemand de bal raakt de goal binnen stuitert. Keeper Rutger Atema had de bal daar niet verwacht en komt tekort, WTOC leidt met 0-1 in Driezum.

VIOD wordt een aantal maal gevaarlijk door corners, maar krijgt de bal er niet in. In de 30e minuut weet Jelmer Visser de bal uit een goede voorzet op de paal te schieten. De bal die terugkomt van de paal komt voor de voeten van Leo Bosma, laatstgenoemde schiet de bal over. VIOD zet goed druk naar voren en komt in de 44e minuut op gelijke hoogte met de gasten. Roelof van der Veen ontvangt de bal in de hoek en loopt een drietal verdedigers voorbij, waarna hij de bal voorbij keeper Geoffry Hoiting schiet. VIOD gaat de rust in met 1-1 en mag zich gaan opladen voor de tweede helft.

In de rust wordt Leo Bosma gewisseld voor Harmen Schaafsma. Ruben Roodhart schuift door naar het middenveld en Harmen neemt de rechtsback positie in. VIOD komt na de rust er gevaarlijk uit en ziet een kopbal van Jelmer Visser na een perfecte voorzet van Roelof van der Veen gestopt worden door de goalie van WTOC. Beide ploegen azen op een doelpunt en zijn aan elkaar gewaagd. In de 56e minuut komt een geweldige pass van Jouke Bosgraaf over de verdediging van WTOC heen aan bij Jelmer Visser. Visser komt 1 op 1 met de keeper van WTOC en schuift de bal beheerst in de hoek van de goal, 2-1 voor VIOD. In de 63e minuut schiet Jouke Bosgraaf de bal middels een vrije trap net naast de goal van WTOC. Sjoerd Visser wordt in de 70e minuut gewisseld voor Erik van der Veen. Het slot van de wedstrijd wordt zoals een echte derby hoort te zijn: hard tegen hard.

WTOC doet er alles aan om de gelijkmaker te scoren en VIOD zet zeilen bij om de 3-1 te maken. VIOD komt er een aantal keren goed uit door goed doorzetten van Roelof van der Veen. Helaas vallen de ballen net verkeerd en weten de blauwhemden niet te scoren. VIOD komt er in de 81e minuut goed uit door een snelle counter, maar kan deze niet verzilveren. WTOC schakelt na deze counter snel om en VIOD loopt achter de feiten aan. De bal komt bij de voeten van Sybren Bosma, welke de bal achter keeper Rutger Atema schiet. Met nog 10 minuten te spelen, is de stand op het scorebord 2-2. VIOD en WTOC krijgen beide nog mogelijkheden op de voorsprong maar laten deze liggen. Een prachtige bal van Bauke Visser komt voor de voeten van Marcel van der Meulen welke de bal met een slim hakje doorspeelt naar Jelmer Visser. Visser had 1 op 1 kunnen komen door deze bal, maar had deze niet verwacht. Jouke Bosgraaf krijgt de bal na een afgeslagen aanval van VIOD op dik 40 meter van de goal, zonder aarzelen schiet hij hoog over alles en iedereen heen, maar de bal valt net aan de verkeerde kant van de paal. Na 94 minuten felle strijd tussen VIOD en WTOC is de eindstand 2-2.

WTOC blijft koploper met 16 punten uit 6 wedstrijden, gevolgd door VIOD met 13 punten uit 5 wedstrijden. Na afloop van de wedstrijd was er traditioneel muziek in de Kantine. DJ Beard mocht het kantinepubliek deze middag/avond vermaken. Waar de mannen van VIOD & WTOC op het veld nog rivalen waren, werd er nu samen gezellig een biertje gedronken en nagepraat over de gespeelde wedstrijd. De muziek na afloop werd mede mogelijk gemaakt door de Club van Honderd. Volgende week speelt VIOD in en tegen Birdaard. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl.

© Verslag: Yoram Nanne

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00