VIOD heeft zijn doel bereikt: promotie · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD heeft zijn doel bereikt: promotie

zondag 29 mei 2016

VIOD is er in geslaagd om ten koste van FC LEO te promoveren naar de derde klasse. In een schitterende tweede helft werd de club uit Leens compleet op de pijnbank gelegd en tot gehakt gemalen. De vele supporters werden getrakteerd op een klinkende 9-1 overwinning. Hiermee promoveren de Driezumers weer na 1 seizoen naar de derde klasse B. Daar waar deze club meer dan thuis hoort.

Op een volgepakt en zon overgoten sportpark ‘Treffers Heech’ kwam VIOD gelijk goed uit de start blokken. De wedstrijd was nog maar amper begonnen toen aanvoerder Jelmer Visser het eerste doelpunt kon maken na een goede pass van Erik van der Veen. Een enorme opsteker voor iedereen die VIOD lief heeft. Een droomstart voor de ploeg van trainer Anton van Zwol. Er bleek niets aan de hand te zijn totdat Ruben Roodhart (die verder uitstekend speelde) balverlies leidde vlak voor de zestien meter. Rowan Rozema was er als de kippen bij en kon de bal inschieten die in eerste instantie nog werd gekeerd door keeper Otte Visser.

Vanuit de rebound was het de meegelopen Peter Kolkena die in kon tikken. Maar VIOD ging door met waar het mee bezig was. Erik van der Veen onderschepte de bal prima op het middenveld en kon zo doorlopen naar het doel. Van der Veen punterde de bal tegen de doelman op, maar daar was spits Jelmer Visser die de bal in kon tikken en VIOD weer op voorsprong zette. Net voor rust maakte Roelof van der Veen uit een corner er nog 3-1 van met zijn hoofd. Hierna floot de scheidsrechter Obbink voor de rust.

Tweede helft
Weer was de start subliem voor VIOD. De goed ingevallen Jouke Bosgraaf bediende Jelmer Visser met een geweldige steekbal. Jelmer Visser gaf de bal mee op Bauke Visser die de bal keurig in de touwen joeg. 4-1. VIOD ging door en na een perfecte aanval was het Nyckle Durk van der Valk die vanaf de rechterkant Bauke Visser vond die weer in mocht tikken: 5-1. Een paar minuten later was het alweer raak. Het was dezelfde Bauke Visser die zijn derde van de middag mocht maken. Hij kreeg de bal op de zestien aangespeeld door Roelof van der Veen. Bauke Visser bedacht zich niet en joeg het leder keihard in de kruising. Bauke ging door het dolle heen en vierde dit doelpunt met zijn aanwezige familie.

Een mooi beeld in de tweede helft. VIOD ging maar door en de ene goal was nog mooier dan de andere. Nyckle Durk van der Valk kwam na weer een mooie bal van Jouke Bosgraaf op het doel af. Van der Valk besloot de bal te lobben over de keeper. Een doelpunt om van te smullen. Heel Driezum/Wouterswoude zat op een roze wolk. De spelers wisten elkaar voortdurend perfect te vinden, iedereen genoot. De bierkraan stond al helemaal aan en de Kolkenblazers zorgde al voor feestmuziek. Na de 7-1 soleerde van der Valk weer door de verdediging heen en vond Erik van der Veen die ook zijn welverdiende doelpunt mocht maken. Dit doelpunt werd weer groots gevierd met de VIOD aanhang.

In de laatste minuut mocht invaller Jelle Kommerie de 9-1 nog maken. Hierna floot de scheidsrechter af en ging iedereen die VIOD een warm hart toedraagt uit zijn of haar dak. Nadat de feestende blauwhemden voor de vele fotografen op de foto waren gegaan en alle felicitaties in ontvangst hadden genomen, werd het feest op de platte kar voortgezet door Driezum/Wouterswoude. Er werd nog lang gefeest. De staf en selectie van VIOD wil iedereen bij deze bedanken voor alle support van het afgelopen seizoen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00