VIOD en FC Leo in evenwicht · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VIOD en FC Leo in evenwicht

zondag 22 mei 2016

Afgelopen zaterdag stond de eerste krachtmeting tussen Leens En Omstreken en VIOD op het programma. Leo de nummer 12 uit de derde klasse B in Leens tegen de nummer 2 uit de vierde klasse B. VIOD begon voortvarend in Leens. Zo werd gemakkelijk de vrije man gecreëerd en kreeg daardoor in de eerste 20 minuten een paar zeer goede kansen.

Zo werd een voorzet van door Jelmer Visser goed ingeschoten maar redde de sluitpost van Fc Leo bekwaam. Sjoerd Visser kopte de bal vanaf een paar meter van de goal via de grond over. Nykle Durk van der Valk kwam met een actie vanaf eigen helft alleen op de keeper af maar kreeg de bal niet lekker mee en kwam niet goed tot afronden en de bal ging naast. Erik van der Veen was degene die de bal wel achter de keeper van Leo kreeg.

Uit een rommelig moment voor de goal van Leo kwam de bal in de voeten van Erik van der Veen, hij schoot wel raak. Na dik twintig minuten voetballen kwam Leo wat veel de lange bal hanteerde richting Rowan Rozema, uit het niets op 1-1. Wederom werd de bal door Leo naar voren gepompt. De bal viel op de zestienmeter en werd niet goed weg gewerkt. Marcel Kadijk kreeg de bal voor zijn linker en schoot hard binnen. Na deze tegengoal werd het voetbal er niet beter op. Zo werd de rust ingegaan met een 1-1 stand op het scorebord.

De tweede helft werd meer spannend dan goed. VIOD probeerde via de zijkanten de aanval te zoeken. Meteen na de rust was er een goede actie van Bauke Visser vanaf rechts. Hij speelde de bal diep op Nykle Durk van der Valk en deze gaf de bal strak voor. Jelmer Visser kon de bal net niet genoeg richting mee gegeven en kopte net naast. Aanvallen hierna stokte veelal door een onzuivere eindpass of spelers die te scherp stonden waardoor de assistent scheidsrechter het af vlagde wegens buitenspel.

Het bleef tot het eind van de wedstrijd spannend vanwege de 1-1 stand en bleef het oppassen voor de VIOD defensie voor de hoge ballen die veelal in de zestienmeter werd gegooid. Twintig minuten voor het einde kwam Marcel van der Meulen in het veld voor Kees Hansma. Jelle Kommerie kwam voor Sjoerd Visser. Na 93 minuten vond de leidsman het wel genoeg en floot voor het laatst deze middag.

Volgende week de finale van dit seizoen. In Driezum wordt er om 14.30 afgetrapt tussen VIOD en Leo in de nacompetitie voor promotie/degradatie. Komt allen volgende week naar sportpark “Treffers Heech” te Driezum om VIOD aan te moedigen in dit duel. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00