VIOD in doelpuntrijk duel onderuit tegen Blauw Wit ‘34 · Foto('s):

VIOD in doelpuntrijk duel onderuit tegen Blauw Wit ‘34

dinsdag 25 oktober 2016

De bekercompetitie zit er na de eerste knock-out ronde voor VIOD alweer op. VIOD verloor afgelopen zaterdag terecht in Driezum met 2-5 van eerste klasser Blauw wit ’34 uit Leeuwarden. Het spelbeeld was vanaf het begin duidelijk. Blauw Wit had veelal de bal en het compact spelende VIOD probeerde er via de counter uit te komen.
VIOD kwam er ook een paar keer goed uit in de eerste helft maar het ontbeerde VIOD aan de nodige scherpte in de eindpass of ze werden simpelweg goed verdedigd. In de dertiende minuut kwam VIOD goed weg nadat Blauw Wit vanuit een hoekschop op de paal kopte. Dit was uitstel van executie. De 0-1 viel in de negentiende minuut. Uit een goede vrije trap vanaf de linkerkant van Blauw Wit kon Kayin Kleefstra de bal tussen twee VIOD verdedigers gemakkelijk achter Otte Visser koppen.

VIOD bleef goed strijd leveren maar konden vijf minuten voor de rust de 0-2 uiteindelijk niet voorkomen. Een snelle en goed lopende aanval werd bij de tweede paal door Floris Boonstra goed diagonaal binnen geschoten. In de rust werd Pieter Ele Kuitert vervangen door Sjoerd Visser. VIOD probeerde in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken en er zo weer een wedstrijd van te maken. Na 51 minuten een ongelukkige situatie voor de goal van VIOD. Bauke Visser kreeg de bal verkeerd op de voet en passeerde zo zijn eigen doelman Otte Visser. Na deze ongelukkige goal ging VIOD wat meer van zich afbijten en ging het wat hogerop voetballen. Twee minuten na de 3-0 kreeg VIOD een hoekschop. Roelof van der Veen kopte de bal net over uit de corner genomen door Erik van der Veen. 10 minuten later scoorde Blauw Wit de 0-4.

Nadat de bal door middel van een overtreding van Gerald Mous werd afgepakt, waar de scheidsrechter vreemd genoeg door liet gaan, werd de 0-4 binnen gewerkt. De laatste 20 minuten kroop VIOD uit haar schulp en liet enkele mooie aanvallen zien. Jelmer Visser schoot uit een goede aanval de bal net naast.

Een dik kwartier voor het einde werden Jelmer en Bauke Visser vervangen door Kees Hansma en Tjibbe van der Veer. VIOD ging beter voetballen en verdiende een doelpunt. Uit een tegenaanval van Blauw Wit moest Ruben Roodhart corrigerend optreden. Door middel van een correcte sliding ontfutselde Roodhart de bal van de aanvaller van Blauw Wit. Tot ieders verbazing zag scheidsrechter Weiland hier een overtreding in en gaf naast een vrije trap een gele prent aan Roodhart. De vrije trap op de rand van de zestienmeter was al zwaar genoeg. Laat staan de gele kaart. De vrije trap leek houdbaar maar stuitte via de borst van keeper Visser weer het veld in en zo kreeg Blauw Wit de 5-0 voor het intikken.

VIOD zette zich goed over deze tegengoal heen en zocht steeds meer om de eretreffer. Tien minuten voor het einde kreeg VIOD de uitgelezen mogelijkheid. Hands in het strafschopgebied van Blauw Wit. VIOD kreeg een strafschop. Roelof van der Veen lag de bal op de elfmeterstip. Van der Veen schoot de bal te zwak in en Bert Jan Vos kon redding brengen. VIOD ging niet bij de pakken neer zitten en in het slot van de wedstrijd werden nog een paar goede aanvallen op de mat gelegd. Jouke Bosgraaf vond met een lange pass Sjoerd Visser. Sjoerd nam de bal perfect aan en bleef goed overeind in het duel met zijn directe tegenstander. Hij scoorde knap de 1-5. Nykle Durk van der Valk ontsnapte over rechts en kon alleen op de keeper af, jammer genoeg kwam hij niet goed uit en kon de sluitpost van Blauw Wit redding brengen. Toch kwam de 2-5 nog op het scorebord. Een perfecte voorzet vanaf links van Kees Hansma. De goed ingelopen Roelof van der Veen kopte de bal steenhard binnen. In de laatste 20 minuten liet VIOD leuk aanvalsspel zien en verdiende daarmee de welverdiende eretreffers.

Blauw Wit gaat terecht door in de beker en VIOD kan zich nu volledig richten op de derde klasse B.
Te beginnen aanstaande zaterdag in Hallum.
Op sportpark It Blikkelan speelt VIOD om 14.30 tegen de nummer zes van de derde klasse B Wykels, die een punt meer hebben dan de blauwwitte formatie uit Driezum.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00