VIOD op de valreep langs De Sweach · Foto('s): VIOD
  VIOD

VIOD op de valreep langs De Sweach

zondag 15 april 2018

De zaterdagmiddag van 14 april was het strijdtoneel voor VIOD 1 – De Sweach 1. Het duel in Beetsterzwaag werd met 0-2 gewonnen door de mannen uit Driezum. In aanloop van de wedstijd werd door trainer Anton van Zwol benadrukt dat de kwaliteiten van De Sweach niet moesten worden onderschat. Het is een ploeg die het iedere tegenstander moeilijk kan maken en gevaarlijk is in de omschakeling.

Om half 3 werd de bal aan het rollen gebracht onder leiding van dhr. Drost. VIOD begon scherp aan de wedstrijd. De eerste 30 minuten domineerde VIOD de wedstrijd. In de 23e minuut een goed schot Gerald Mous, maar de keeper wist de bal tot een corner te verwerken. In de 27e minuut kon al de 7e corner voor VIOD worden genoteerd. De voorgaande corners werden allemaal overgekopt of waren een prooi voor de goed keepende sluitpost van De Sweach. Bij deze kopbal van Roelof van der Veen werd de sluitpost geholpen door het aluminium. De laatste minuten waren vooral slordig aan de VIOD zijde. Het vele onnodige balverlies zorgde ervoor dat De Sweach meer in het spelbeeld voorkwam. Dit leverde echter geen grote kansen op voor De Sweach. Met een 0-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De Sweach kwam goed uit de kleedkamers. In de een tijdsbestek van 10 minuten keek VIOD tegen een 0-2 achterstand aan. Wat er precies misging in deze eerste 10 minuten na de rust is nog steeds een raadsel. Direct na de 0-2 was het Gerald Mous die een goede voorzet gaf aan Kees Hansma die net eerder bij de bal was dan keeper, waardoor hij de 1-2 kon binnenkoppen. Gesteund door het publiek bleef VIOD strijden voor de 3 punten. In deze fase nam VIOD het initiatief over van De Sweach, maar het moest uitkijken voor de counter. In de 69e minuut zag Roelof van der Veen zijn goede kopbal gekeerd door de keeper. Ook een vrije trap van Kees Hansma werd een prooi voor de keeper van De Sweach. In de slotminuten van de wedstijd de deden mannen uit Beetsterzwaag er alles aan om de 3 punten over de streep te trekken.

In de 84e minuut was het Roelof van der Veen die attent reageerde op een voorzet van de zijkant. Hij wist de uitkomende keeper te omzeilen en schoot met buitenkant voet de 2-2 tegen de touwen. Er volgde een levensgrote kans voor De Sweach. Een voorzet van rechts werd direct op doel gekopt. Doelman Otte Visser kon deze inzet werken tot een corner. In het slot van de wedstrijd ging Nykle Durk van der Valk op avontuur richting het doel. Zijn actie werd binnen de wel bekende zestienmeter onreglementair gestopt. De goede leidsman kon niets anders dan naar de stip wijzen. Vanaf elf meter faalde Nykle Durk niet. De 3-2 werd uitbundig gevierd met de supporters en medespelers. Niet veel later blies de leidsman af voor het einde van de wedstrijd. De ongeslagen reeks van VIOD na de winterstop blijft staan en het vizier kan op volgende week zaterdag 21 april worden gericht. Dan gaat VIOD op bezoek bij Ropta Boys in Oosternijkerk. Aanvangstijd 15:00 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00