VIOD pakt de punten tegen Birdaard · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD pakt de punten tegen Birdaard

zondag 22 februari 2015

VIOD moest het vandaag doen zonder de al langer geblesseerden Pieter Feddema, Marcel v/d meulen en Tseard Visser. Jouke Sjoerdstra was geschorst, en Edwin Roodhart ontbrak wegens werk. Ruben Roodhart kon na hardnekkig blessureleed vandaag voor het eerst weer een helft met het 2e meedoen. Bij het 1e zou Sjoerd Visser vandaag weer eens in de basis starten na 3 maanden blessureleed, dit is dan weer eens een opsteker voor het team.
De wedstrijd was koud begonnen. Na een ongelukkige handsbal in de 16 van Birdaard (FCB) legde de scheidsrechter van dienst de bal op de stip. Jelmer Visser wist deze kans meteen te grijpen en VIOD zodoende al in de 2e minuut op voorsprong te zetten. 1-0
In de 6e minuut een aanval over rechts met een voorzet die wordt weggewerkt, de afvallende bal wordt ineens op de schoen genomen, een afzwaaier. Na tien minuten nam VIOD een slechte vrije trap rond de middenlijn wat direct balverlies betekende en FCB probeerde er met een counter uit te komen. De poging van verre afstand van spits Oberman ging ver naast het doel van keeper Atema.

Na 16 minuten een aanval over rechts via v/d Valk, zijn poging werd door de doelman verwerkt tot corner. Deze leverde een scrimmage in het 5 meter gebied op. De bal werd door Sjoerd Visser over de doellijn gewerkt en toen weggeschoten door FCB. De scheidsrechter stond gelukkig op de achterlijn en gaf terecht het doelpunt aan de thuisploeg. 2-0. FCB kwam dan in de 19e minuut toch tot de 1e kans. Een vrije trap wordt van verre afstand in de 16 gegooid. Bij de 2e paal was het Oberman van FCB die op doel kopte, Atema redde. Verder was het vooral een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde, mede doordat beide teams veelvuldig balverlies leden. Vlak voor rust verrast een voorzet keeper Atema nog bijna doordat de hoge bal voor hem raar opstuit. In de blessuretijd van de 1e helft had VIOD de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. Sjoerd Visser gaf een steekpass op broer Bauke, alleen voor de doelman schoot Bauke op de benen van de doelman.

Rust
Na tien minuten wordt een voorzet door Sjoerd teruggekopt naar de 1e paal. De inzet van Berry Sjoerdstra wordt op de lijn gekeerd door de doelman. Een paar minuten later wordt Hein Visser vervangen door Kees Hansma. Na 64 minuten verovert Roelof v/d Veen de bal op het middenveld, brengt Jelmer in stelling, hij schiet rakelings naast. Aan het einde van de wedstrijd vielen de 1e corners van Birdaard te noteren, al waren dit er wel gelijk vier binnen 5 minuten. Het leverde weinig gevaar op. In de 80e minuut een grote kans voor FCB, schot vanaf randje 16 gaat net naast. Na 83 minuten levert een counter van VIOD via invaller Kees Hansma dan toch de 3-0 op. Na zich goed vrij te hebben gespeeld kreeg Erik de bal aan de linkerkant. Hij zette voor op Sjoerd, zijn inzet gaat via een verdediger in het doel.

Het was een slechte wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. Echter voor VIOD tellen op dit moment alleen de punten. Het levert nu wel een mooie 3-0 overwinning op, waar goede wedstrijden eerder dit seizoen vaak niks opleverden.
Volgende week gaat VIOD op bezoek bij VC Trynwâlden waar het weer goede zaken kan gaan doen.

© Verslag: Jouke Sjoerdstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00