VIOD pakt overwinning tegen ASC’75 · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD pakt overwinning tegen ASC’75

maandag 05 oktober 2015

Op een zonovergoten sportpark ”Easterbuorren” pakte VIOD de volle buit. Er werd gewonnen met 1-4. VIOD kreeg in de eerste helft een discutabele penalty tegen die werd verzilverd door ASC spits Marco de Haan. In de tweede helft liep het leeggespeelde ASC achter de feiten aan. Ondanks de vocale ondersteuning van de ASC supporters was het VIOD die aan het langste eind trok. Door doelpunten van Roelof v.d. Veen 2 keer, Bauke Visser en Leo Bosma.

Eerste helft
VIOD begon sterk en dit leidde meteen al tot kansen. Bauke Visser werd weggestuurd maar faalde in de afronding. Hierna was het Roelof v.d. Veen die op stoomde vanaf de linkerkant. Na een mooie voorzet van v.d. Veen kwam Bauke Visser een schoenmaat te kort om het leder in de touwen te jagen. VIOD werd nog gevaarlijk na een paar corners van sterspeler Ruben Roodhart. Maar het laatste setje ontbrak vanmiddag in de eerste helft bij de blauwhemden. ASC kwam er sporadisch uit met een paar counters. Het was Jouke Bosgraaf die Marco de Haan ligt toucheerde buiten het strafschop gebied. De Haan ging makkelijk liggen en de scheidsrechter zat er volledig naast. De leidsman gaf ASC een strafschop en deze werd benut door diezelfde Marco de Haan. Het was kat en muis spel. Met de harde kern van ASC (dat was genoodzaakt om achter de geïmproviseerde omheining plaats te nemen) kon VIOD nog een lastige middag krijgen.

Tweede helft
In de tweede helft verlieten de Driezumers gretig de kleedkamer. Het was wachten dat de kansen werden uitgedrukt in doelpunten. Na vijf minuten spelen was het Jouke Sjoerdstra die Marcel v.d. Meulen diep stuurde. V.d. Meulen kon door lopen naar het doel maar werd na een grove charge onderuit gehaald. VIOD kreeg een penalty. Normaal gesproken weet Jelmer Visser hier wel raad mee maar faalde deze keer. VIOD ging door en er kwamen weer kansen. Het was Bauke Visser die na een prima actie Roelof v.d. Veen kon bereiken. Van der Veen kon de bal simpel intikken. Eindelijk was de ban gebroken en een paar minuten later was het weer raak. Het was weer Roelof van der Veen die naar weer een voorzet van Bauke Visser de bal keihard in het dak van het doel kopte. De sfeer werd grimmiger zowel binnen als buiten het veld. ASC maakte veel overtredingen wat onbestraft bleef. Jouke Sjoerdstra kreeg rood na zijn tweede onnodige gele kaart. VIOD hield zich goed staande en na een mooie bal van invaller Erik van der Veen over de verdediging heen kwam Bauke Visser op keeper Brandsma af. Visser lobde de bal over de keeper en besliste de wedstrijd. Leo Bosma pikte in blessuretijd zijn eerste goal in Driezumer dienst mee. Hij mocht intikken na een goede actie van Bauke Visser. Volgende week de topper in 4B. VIOD 1 – WTOC 1 om 14.30 uur op sportpark “Treffers Heech”. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl.

(C) Verslag: Marcel van der Meulen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00