VIOD VR1 toont te weinig flair tegen eredivisionist PEC Zwolle VR1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VIOD VR1 toont te weinig flair tegen eredivisionist PEC Zwolle VR1

woensdag 26 november 2014

De mooiste VIOD aanval ontstond halverwege de eerste helft. Na prachtig combinatievoetbal werd rechtsback Gretha Annema gevonden, wiens voorzet de Zwollenaren ternauwernood tot corner verwerkte. Dit was ook de enige keer dat één van de vleugelverdedigers aanvallende aspiraties ten toon spreiden. De nederlaag beperken leek een hoger doel dan zelf doelpunten scoren. VIOD miste dus flair om PEC Zwolle echt pijn te doen. De 4-0 eindstand was dan ook de juiste afspiegeling van het krachtsverschil.

Het leek wel of VIOD onder de indruk was van het matig bezette stadion, dat plaats biedt aan twaalfduizend vijfhonderd toeschouwers, of van de tegenstander. In ieder geval verliep het begin van de wedstrijd desastreus. De viermansachterhoede had geen grip op de twee aanvallers van Zwolle, waardoor op het middenveld Zwolle een numeriek overwicht had. Verbaal poogde coach Atty haar tactisch plan te wijzigen. Echter het leek aan dovemansoren gericht. De blessurebehandeling van Froukje Schaafsma kwam uiteindelijk als een geschenk uit de hemel. Dit bood de coach van VIOD de gelegenheid om de gehele defensie naar de kant te halen en met behulp van haar tactiekbord de broodnodige instructies te geven. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd enigszins, echter VIOD keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Yvette van Daelen en Jennieke van der Pol. In het resterend deel van de eerste helft creëerde Zwolle geen enkele kans meer. VIOD werd alleen maar gevaarlijk middels twee corners, waarbij een omhaal van Grytsje Jongsma net naast het doel van keepster Nadja Olthuis verdween.

In de tweede helft kon VIOD lang Zwolle bijbenen. Bij VIOD onderscheidde zich met name Femke Mulder. Zij heeft de gave om zich in kleine ruimten makkelijk vrij te spelen en als een goede schaker een aantal zetten vooruit te kunnen denken. In de tweede helft kreeg VIOD wederom geen kans. Grytsje Jongsma stond eenzaam en alleen op een eilandje te voetballen door het ontbreken van aansluiting vanaf het middenveld of de verdediging. Probleem bij VIOD is dat alle middenveldsters dezelfde speelstijl hanteren. Eigenlijk zijn het allemaal spelverdelers zonder of met te weinig diepgang in hun spel. De druk op de VIOD veste nam na gelang de wedstrijd vorderde toe. Vanzelfsprekend ging de betere conditie van Zwolle VIOD nu ook parten spelen. Yvette van Daelen scoorde de volgende treffer en Mariska Kogelman bepaalde de eindstand in blessuretijd op 4-0.

De veertig VIOD supporters zagen uiteindelijk een onderhoudende wedstrijd, waar VIOD bij vlagen prima positiespel op de prachtige kunstgras van het IJsseldeltastadion legde. Maar zij zagen ook een aanvallend lam VIOD dat met wat meer durf er wellicht een echte wedstrijd van had kunnen maken. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00