VIDEO: VIOD VR1 verliest ongeslagen thuisstatus tegen koploper RCL

Maandag 20-03-2017
DRIESUM - De vrouwen van VIOD konden afgelopen zaterdag niet bolwerken tegen koploper RCL uit Leiderdorp. Uiteindelijk zouden de speelsters van trainer Janet Griffioen in de polonaisestand Driezum verlaten met een 3-0 overwinning op zak.

Met kunst en vliegwerk kon VIOD zonder schade de rust bereiken. In de eerste grote kans was voor Romy Siera, maar een uitstekend blok van Elissa Halbesma voorkwam erger. Riejette de Roo dacht haar team op voorsprong te zetten. Maar de prima leidende scheidsrechter Draaijer besloot het vlagsignaal van Anne Leistra, na ampel overleg, te honoreren. Vijf minuten later was het nu de VIDO-grensrechter maar keepster Anna Reitsma die de De Roo met een uitstekende interceptie van een goal afhield. Ook Bianca van der Meer kreeg nog een prima kans, maar schoot naast.

Na rust tekende het zelfde scenario zich af als tegen Be Quick ’28. In de 52e minuut wist Dominique van Winsveen de VIOD-sluitpost Anna Reitsma te verrassen met een schot net buiten de zestienmeter. Het was Bianca van der Meer die even later aan alle illusies van VIOD een einde maakte door uit de kluts de 2-0 te scoren. RCL kon het zichzelf nog permitteren om een penalty te missen. Anna Reitsma was nu wel even de baas over Van der Meer die haar strafschop door de Driezumer goalie zag gekeerd. Invaller Bo Tuinstra deed ook nog een duit in het zakje. Zij rondde een prima aanval van RCL af. VIOD kreeg in de tweede helft één kans. De kopbal van Mariël Miedema ging echter langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijdsponsor was Bouwbedrijf Hiemstra die in de persoon van Wieger Koning zelf polshoogte nam.

© Verslag: Jouke Dantuma

 

 

 

 

 terug naar overzicht
VIOD VR1 verliest ongeslagen thuisstatus tegen koploper RCLVIOD VR1 verliest ongeslagen thuisstatus tegen koploper RCLMeer foto's & uitslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Duco Halbesma


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie