Viod verliest in teleurstellende wedstrijd van Harkema Opeinde

zondag 22 oktober 2017

Zaterdagmiddag vond op sportpark ‘’De Bosk’’ een grote nederlaag plaats voor de mannen van Anton van Zwol. Promovendus en gedeeltelijk koploper Harkema Opeinde wist VIOD in negentig minuten met maar liefst 5-1 af te drogen.

VIOD startte geconcentreerd aan de wedstrijd en gaf in de beginfase weinig weg. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg maar door middel van een aantal snelle uitbraken zijn het de blauwhemden die het meest gevaarlijk waren. Het was dan ook zeker niet onverdiend dat VIOD de leiding nam na vijfentwintig minuten voetballen. Gerald Mous bracht met een puntgave steekpass Erik van der Veen in scoringspositie en laatstgenoemde wist de bal prima tegen de touwen te werken.

Het kantelpunt van de wedstrijd vond echter van vijf minuten later plaats. Na een misverstand in verdedigend opzicht wist Harkema Opeinde optimaal te profiteren en direct de aansluitingstreffer te maken. Het betere spel van de periode daarvoor verdween en VIOD hielp daarmee de Harrekieten in het zadel. Nog voordat scheidsrechter Vonk de spelers om thee kon sturen, werd er tweemaal gescoord door de thuisploeg en rustte VIOD met een 3-1 achterstand.

Het strijdplan van de Driezummers was vervolgens duidelijk, een vroege aansluitingstreffer maken om de wedstrijd nog in goede banen te leiden. De mogelijkheden waren er wel maar de kopballen, afstandsschoten en intikkers werden allemaal gepareerd door de defensie van Harkema Opeinde. Een vroege goal bleef uit en de groen gele formatie wist haar voorsprong wel uit te bouwen. Na vijftig minuten voetballen was de wedstrijd al gespeeld. De verdediging van VIOD viel uiteen en dat leverde meerdere malen prijs schieten op voor de thuisploeg.

Het was een geluk voor de blauwhemden dat de spitsen het vizier niet op scherp hadden te staan, waardoor een monsterscore uitbleef. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er nog gescoord door Harkema Opeinde en hierdoor was de einduitslag 5-1. Het team en de staf zullen deze nederlaag snel te boven moeten komen, want volgende week zal er gewonnen moeten worden in en tegen Opende.

© Verslag: Rene van der Vries

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00