Viod verliest thuis van Zeerobben · Foto('s):

Viod verliest thuis van Zeerobben

maandag 09 april 2012

Het duel met de nummer twee van de ranglijst stond op het programma. Viod had al vijf wedstrijden niet meer verloren en wil graag punten pakken om rechtstreekse handhaving te behalen en Zeerobben wil de druk op koploper Kollum hoog houden in de race om het kampioenschap. Beide ploegen wilden dus graag een overwinning boeken.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Zeerobben Viod onder druk en helaas voor Viod stond het binnen tien minuten al achter, David van der Pol begon aan een actie aan de rechtkant van het veld, hij raakte de bal halverwege de actie kwijt, veroverde de bal weer en schoot de bal toen vanaf de rand van het strafschopgebied achter keeper Hielke Koning, 0-1.

Viod ging niet bij de pakken neer zitten en ging zich onder de druk van Zeerobben uit voetballen. Dat resulteerde na twintig minuten in de gelijkmaker voor Viod. Na een goede steekbal van Jelmer Visser was het Pieter van der Bosch die alleen op de keeper afkwam en zeer bekwaam afrondde, 1-1. Hierna golfde het spel op en neer, beide ploegen kregen kleine kansen, maar deze werden door beide ploegen niet benut. Waar iedereen dacht dat de ruststand 1-1 zou zijn, werd het toch nog net voor de rust 1-2 voor de gasten uit Harlingen. Melvin Hempenius snelde over de rechterkant richting de achterlijn en zette de bal goed voor bij de tweede paal, daar kon Willem Faasse geheel vrijstaand de bal inkoppen, 1-2. Een grote domper voor de thuisclub.

In de rust werd besproken om de druk net wat meer op te voeren, zodat er een overwicht gecreëerd kon worden. Viod hield zich precies aan deze gemaakte afspraken en zette Zeerobben onder druk. Na een uur spelen werd dit spel beloond met de gelijkmaker voor de thuisclub. Nykle van der Valk legde vanaf de rechterkant de bal goed terug op de inlopende Roelof van der Veen, deze schoot recht op de vuisten van de keeper, de rebound van dit schot werd weer door van der Veen op doel gekopt. Opnieuw moest de keeper de bal loslaten en toen was Pieter van der Bosch er als de kippen bij om deze rebound binnen te schieten, 2-2.

De spanning was terug, maar wel voor een hele korte tijd. Was Viod eindelijk gelijk in stand gekomen met Zeerobben, binnen een minuut was de score weer in het voordeel van de gasten. Steffan Amels rukte op aan de rechterkant en zijn voorzet bereikte Willem Faasse weer bij de tweede paal en deze kopte binnen, 2-3. Een harde klap voor Viod, er werd zo nu en dan aardig gevoetbald en dan toch weer achter staan.

Alles werd uit de kast gehaald om er alsnog een punt uit te slepen, maar het mocht helaas niet baten. Tien minuten later volgde de genadeklap, Albert Beuker wist de bal voor te zetten bij de tweede paal, hier stond opnieuw Willem Faasse, die kopte de bal terug naar de eerste paal waar Antonie de Puysselaar de bal tegen de touwen kopte, 2-4. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, Viod kreeg nog wel een aantal kansen maar verder dan een schot op de paal en een kopbal die net overging van Roelof van der Veen kwam het niet en hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Na vijf wedstrijden niet te hebben verloren, werd er nu wel weer verloren. Misschien had er meer ingezeten, maar dat is achteraf makkelijk te concluderen. De pijlen zijn nu gericht op plek nummer elf om rechtstreekse handhaving te behalen, het gat met RWF is maar drie punten, dus er is nog van alles mogelijk. Dinsdagavond moet er om 18:45 gevoetbald worden bij Ternaard, een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, hopelijk pakt Viod de winst zodat het gat met RWF gedicht kan worden.

Verslag: Roelof van der Veen

© Foto’s: Anke Margryt Jacobs

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00