VIOD VR1 moet ook buigen voor Be Quick ‘28 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VIOD VR1 moet ook buigen voor Be Quick ‘28

zondag 01 mei 2016

In de wedstrijd Be Quick ’28 VR1 tegen VIOD VR1 was de inzet alleen maar de baard van de keizer. Na een kwartier scoorden de Driezumers uit een fantastische aanval de 1-0. Aafke de Hoek speelde een lange bal op Lisette Luimstra. De bijna Dokkumse draaide op geweldige wijze weg bij haar tegenstander en gaf de bal op Grytsje van den Berg. Die had daarna vrije doortocht richting keepster Suzan Mateboer, omspeelde haar en maakte simpel het karwei af.

Tot dat moment was Be Quick ’28 beter, maar miste de enige kans op een doelpunt door de bal recht in de handen van keepster Joukje van der Meer te schieten. VIOD kreeg zelfvertrouwen door de openingstreffer. In het 4-3-3 systeem was de nieuwe spits Lisette Luimstra erg balvast en op het middenveld was veel beweging. Echter, ook in het nieuwe systeem konden de middenvelders nauwelijks op diepgang worden betrapt.

Be Quick ’28 kwam uit een vrije trap op gelijke hoogte. Gedragen door de wind verdween de bal op prachtige wijze in de verste hoek. Beide teams deden nauwelijks voor elkaar onder. Toch zou VIOD vlak voor rust op voorsprong komen. Mariël Miedema speelde de bal diep op Grytsje van den Berg, Zij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf voordeel omdat ook Lisette Luimstra nog kans had om te scoren. Toen zij ook op onreglementaire wijze werd geraakt, kon de scheidsrechter niets anders dan naar de penaltystip wijzen.

Elissa Halbesma klaarde dit klusje. In de vijfenvijftigste minuut scoorde Be Quick uit het niets de 2-2. Vanaf dat moment waren de Zwollenaren beter, zonder echt kansen te creëren. Het vastzetten van het VIOD-middenveld leidde tot de winnende goal, toen Anneke van der Meulen zich te makkelijk liet uitspelen. Haar tegenstander haalde net buiten het strafschopgebied uit en verraste Joukje van der Meer. Bij VIOD lukte niks meer waardoor geen enkele kans in de tweede helft werd gecreëerd. Volgende week staat de laatste wedstrijd, thuis tegen Reiger Boys, op het programma.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00