VIOD VR2 declasseert koploper The Knickerbockers VR2 · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

VIOD VR2 declasseert koploper The Knickerbockers VR2

maandag 06 oktober 2014

Na het echec van vorige week: 2-1 verlies tegen Sint Annaparochie (de onderste op de ranglijst), moest VIOD VR2 nu tegen de bovenste van dezelfde lijst namelijk The Knickerbockers VR2. Alle hands moesten dus aan dek voor een goed resultaat. En dat was precies wat gebeurde. Vanaf minuut één zat VIOD er boven op en gaf de koploper geen moment de kans om in hun spel te komen. De ene na de andere flitsende aanval werd op de mat getoverd, zonder het euvel van vorige week; te veel speelsters die voor de bal waren. De eerste grote kans was voor Siebriena Postma die vrij voor de doelvrouw van TKB kwam te staan, maar het vizier iets te hoog had te staan.

Vlak daarna was het wel raak toen Femke Mulder de bal uit een vrije trap van Baukje de Vries in de uiterste hoek gleed: 1-0. VIOD VR2 heeft duidelijk voordeel van de concurrentiestrijd bij de a-selectie. Femke Mulder, Baukje de Vries, Hilde van der Meulen en Alie Veenstra speelden de sterren van de hemel. Trouwens zonder de speelsters van de b-selectie te kort te doen. De inzet en het spelniveau van het gehele team lag bijzonder hoog. Misschien was dit wel de beste wedstrijd ooit door VIOD VR2 gespeeld. Nog voor rust wist de rappe Hilde van der Meulen via een razend snelle actie de hele verdediging van TKB te ontrafelen om vervolgens de bal rustig in de touwen te jagen: 2-0.

Na rust ging VIOD gewoon door waar mee de eerste helft was geëindigd: met veel passie, inzet en goed voetbal de tegenstander onder druk zetten. Debutant Sietske Elzinga uit De Westereen blijkt een versterking voor het team. Jammer dat zij haar uitstekend debuut niet met een doelpunt kon opluisteren. De paal stond daarvoor in de weg. Vanaf links op het middenveld was ze, voornamelijk in de tweede helft, een plaag voor de tegenstander. In de eerste helft hadden de zenuwen nog te veel vat op haar spel.

De drang naar nog een goal was zo groot dat bij een corner van Femke Mulder de verdediging van TKB dusdanig werd gehinderd dat de bal in één keer in het doel belandde: 3-0. Slechts één keer moest keepster Anna Reitsma tot het uiterste gaan om de tegenstander van het scoren te beletten. Met een katachtige beweging wist zij haar doel schoon te houden. De verdediging van VIOD stond deze middag als een huis, waarbij aanvoerster Joukje Smeding de regie perfect in handen had.

De drie mandekkers Anneke van der Meulen, Marjan Annema en Ilse van den Berg waren vanaf het eerste fluitsignaal de baas over hun directe tegenstanders. De genade slag was al gegeven maar invalster Irma Wijbenga pikte ook nog even een doelpunt mee. Zij reageerde attent op een inzet van Hilde van der Meulen die niet goed werd verwerkt door de verdediging van TKB: 4-0. Ook de beide andere invallers, Gerda Bloem en Janna Rozema, konden moeiteloos mee in het goede spel van deze wedstrijd.

Zo’n wedstrijd geeft de burger moet en de trainster van VIOD VR1 Atty Eelkema kopzorgen. Wie moet zij volgende laten starten in de basis? Dit zijn luxe problemen wat hoort bij het voetbal. Menigeen zou hier jaloers op zijn. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00