VIOD vrouwen krijgen niet hun revanche op DODADO

Vrijdag 19-05-2017
DRIEZUM - DODADO, het sterrenteam van de Driezumer coaches Pieter Bijlsma en Pieter Elke Kuiters zijn de hele maand mei op rondreis in Noordoost Fryslân. Afgelopen donderdagavond was de voltallige selectie te gast bij VIOD Driezum, waar het eerste vrouwenteam aasde op revanche. Vorig jaar verloren zij nipt na het nemen van strafschoppen. Maar de revanche kwam er niet. Een ontketend DODADO zegevierde met duidelijke cijfers: 14-6.

Omrop Fryslân had speciaal voor deze wedstrijd sterreporter Damian Wolf met een cameraman naar Driezum gestuurd. Zij zagen een tot het bot gemotiveerd DODADO vrij simpel winnen van de VIOD vrouwen. Hierbij werd lichamelijk geweld af en toe niet geschuwd. Dit leverde Elroy Joustra een gele kaart op. Bij VIOD kon Hilde van der Meulen vroegtijdig met rood vertrekken.

Doede Douma scoorde twee keer, maar schoot ook eentje in eigen doel. De sterk keepende Erwin Brouwer vond dit natuurlijk helemaal niet leuk. Doede had voor de zekerheid zelf maar gele kaarten meegenomen. Femke Mulder was zijn eerste slachtoffer. De komst van Doeke Visser trok heel veel publiek naar sportpark Treffers Heech in Driezum. Logisch, want het was voor hem een halve thuiswedstrijd. Zijn moeder komt namelijk van Driezum. Doeke scoorde twee keer en vierde dat op zijn eigen unieke wijze.

Lieuwe Senne Peterson speelde echt helemaal een thuiswedstrijd. Na een afwachtend begin, ging hij in de tweede helft los. Dit resulteerde in twee doelpunten van de Driezumer. Maar Ook Joury de Groot, Melle Durk van der Ploeg en Thomas van der Schuit wisten de VIOD keepers te verslaan. VIOD probeerde in de tweede helft alles uit de kast te halen, maar keeper Albert van Tas wou maar niet capituleren. Binnenkort kunt u een samenvatting inclusief interviews in het programma HEA van Omrop Fryslân bewonderen.

terug naar overzicht
VIOD vrouwen krijgen niet hun revanche op DODADOVIOD vrouwen verliezen van DODADOMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie