Jouke Dantuma

zondag 29 november 2015

Het was afgelopen zaterdag voor de vrouwen van VIOD aanhaken of afhaken betreffende de promotiekansen naar de topklasse. Wederom viel er heel veel te genieten op Treffers Heech. De toeschouwers kregen met zeven doelpunten waar voor hun geld. In tegenstelling tot de bekerwedstrijd tegen Someren, waar de treffers éénzijdig werden verdeeld, was er nu sprake van een wedstrijd waar het dubbeltje beide kanten op kon vallen.

Maar nu had VIOD eens het geluk aan haar zijde en won de slijtageslag tegen Be Quick ’28 uiteindelijk met 4-3, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Cruciaal moment was de rode kaart, bij een 3-3 stand, voor keepster Annet Bolk. Het was Marissa Elzinga die profiteerde van het numeriek overwicht en de winnende goal scoorde.

VIOD werd de eerste vijfentwintig minuten door Be Quick ‘28 van de mat gespeeld. De fysiek sterke Zwollenaren waren op alle fronten beter, zonder vele kansen af te dwingen. Typerend was dat al hun doelpunten indirect uit corners voortkwamen. Daarentegen waren de spelhervattingen van VIOD zonder enig rendement. Be Quick ’28 kwam na vijftien minuten verdiend op voorsprong. De bal werd uit een korte corner van Valerie Seinen door Daniek Pluim het strafschopgebied ingejaagd en viel pardoes voor de voeten van Rianne Bos, die met een lage droge schuiver keepster Joukje van der Meer kansloos liet.

Be Quick ’28 verzuimde daarna de voorsprong uit te bouwen, waarna Grytsje van den Berg-Jongsma met een geweldige solo Marissa Elzinga in staat stelde om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Daarna waren de rollen omgedraaid. Marrisa Elzinga gaf nu een afgemeten voorzet op Grytsje van den Berg-Jongsma, maar keepster Annet Bolk versperde vooralsnog de voorsprong voor VIOD. In de slotfase van de eerste helft ontdeden de Driezumers zich langzamerhand van het juk van Be Quick ‘28.

Doordat Anouk Bourgonje na een half uur spelen gruwelijk mistastte, was het Grytsje van den Berg-Jongsma die met een beheerste schuiver VIOD op voorsprong zette. Maar VIOD zou de rust toch niet ongeschonden halen. Nadat Jonneke Sterk eerst nog een grote kans om zeep had geholpen, scoorde zij op fraaie wijze via de onderkant lat de gelijkmaker. De mooiste goal viel ook nog in de eerste helft. De inleiding was de zoveelste corner van Be Quick ’28, waarna de bal uiteindelijk via een drietrapsraket door Angenita Lemstra in de kruising werd gejaagd. In de beginfase van de tweede helft lieten beide teams twee mogelijkheden onbenut. Het was Grytsje van den Berg-Jongsma die uit een vlijmscherpe counter de stand weer gelijk trok. Elissa Halbesma ontbeerde een beetje geluk toen zij de bal uit de rebound van haar eigen vrije trap op de paal schoot.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok was het keepster Annet Bolk die net buiten het strafschopgebied Grytsje van den Berg-Jongsma licht toucheerde. Waar wellicht een gele kaart op zijn plaats was geweest, trok scheidsrechter Van Houten rood. Vervolgens ging VIOD op jacht naar de winnende goal. Marissa Elzinga werd de matchwinnaar. Op het randje van buitenspel werd zij door Lisette Luimstra alleen voor invalkeepster Suzan Mateboer in stelling gebracht. Met haar gouden linker schoof zij de bal in de korte hoek. Dat Elzinga nog in het veld stond was sowieso opmerkelijk. In de tweede helft raakte zij werkelijk geen bal goed. Maar trainster Atty Eelkema kreeg het gelijk aan haar zijde, door de momentenvoetballer pur sang te laten blijven staan. In de slotminuut kon ook Daniek Pluim met rood vroegtijdig het veld verlaten. Zij trapte zichtbaar voor scheidsrechter Van Houten na. Een uiterst effectief VIOD pakte iets geflatteerd drie zeer belangrijke punten en stijgt twee plekken op de ranglijst.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00