VIOD wint bij VenV‘68 · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD wint bij VenV‘68

zondag 29 november 2015

VIOD won zaterdagmiddag met 1-2 bij VenV’68. Volkomen terecht, maar waar nagelaten werd een grote ruststand neer te zetten was het bij rust slechts 0-1. Veel te weinig, gezien het aantal grote kansen die VIOD de eerste helft kreeg. Er had toch minimaal een 0-4 voorsprong op het scorebord moeten staan.

Na een aantal minuten verscheen Bauke Visser alleen voor de doelman, hij schoot tegen de paal. Even later diezelfde Bauke weer alleen voor de doelman, in het zijnet geschoten. Jelmer Visser kreeg nog een vrije kans voor de doelman, naast geschoten. Bauke en broer Sjoerd kregen beiden nog een grote kans maar ook deze werden gemist. Vlak voor rust dan eindelijk de voorsprong voor VIOD als Jelmer de bal (volgens mij) in de goal puntert. De enige mogelijkheid die de thuisploeg de eerste helft kreeg was na een foutje van Rutger Atema, die de bal door de handen liet glippen. Op de doellijn kon René van der Veen nog redding brengen.

Tweede helft
Een rommelige tweede helft waar zeker niet goed meer gespeeld werd en de thuisploeg ook vaker aan de bal kwam maar verder weinig gevaar kon stichten. Het werd veel vechtvoetbal op het zware veld. Toch kreeg VIOD al heel snel na de rust een grote kans. Uit een corner werd de bal goed ingekopt, maar van de doellijn gehaald. Na een kwartier kreeg VIOD een vrije trap net buiten de zestien. Roelof van der Veen nam deze uitstekend en de bal verdween strak in de linkerbovenhoek, 0-2. Vlak voor de zeventigste minuut verscheen Bauke Visser nogmaals vrij voor de doelman, hij schoot echter naast. Kort hierop een foutje achterin bij VIOD van René van der Veen. De spits van de thuisploeg ging er vandoor en schoot deze wel goed binnen, 1-2.

Het werd allemaal steeds minder en de thuisploeg kreeg plots geloof in een voor hun goed resultaat. Toch kreeg VIOD nog wel twee grote kansen maar deze werden gemist door Erik en Roelof. In de blessuretijd werd het dan nog billenknijpen bij VIOD. De thuisploeg kreeg een vrije trap aan de zijlijn. Deze bal werd door de gasten verwerkt tot corner. Ook de corner werd tijdelijk weggewerkt. Nogmaals voorgebracht stond op de rand van de 16 een speler van de thuisploeg helemaal vrij. Hij schoot gelukkig gehaast naast. Eigenlijk was dit ook de enige echt grote kans die ze zelf creëerden.

Geel aan VIOD kant kregen Rutger Atema en Jouke Bosgraaf. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Lions ’66 uit Leeuwarden op het programma. Een ploeg waar zeker kwaliteit rondloopt en dus rekening mee gehouden moet worden, ondanks dat ze wisselvallig presteren.

(C) Verslag: Jouke Sjoerdstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00