Jacqueline Jongsma

VIOD wint met grote cijfers van De Lauwers

zondag 31 januari 2016

Zaterdag stond na drie oefenduels voor VIOD eindelijk het eerste competitieduel voor VIOD op het programma. VIOD moest het in eigen huis opnemen tegen De Lauwers. Aangezien het hoofdveld was afgekeurd werd er uit geweken naar het tweede veld.

De wedstrijd was nog maar net vijf minuten los of de 1-0 kwam al tot stand. Een ingooi van Bauke Visser bij de middenlijn kwam bij Jouke Bosgraaf in de voeten, Bosgraaf zag Jelmer Visser goed uit de rug van zijn directe tegenstander vertrekken en legde de bal perfect op het hoofd van Visser, die beheerst in de verre hoek goed raak kopte. Een goed begin van de mannen van Anton van Zwol. Lang kon VIOD overigens niet genieten van deze voorsprong. Uit een rommelige situatie aan VIOD zijde werd een corner weggegeven. Deze werd niet goed verwerkt door VIOD en de bal werd twee keer gemist door VIOD spelers. Zo kwam de bal bij de wel goed oplettende spits Jeffrey Brink van De Lauwers die de 1-1 binnen kon tikken. Na deze kleine domper kreeg VIOD de wedstrijd compleet in handen en creëerde kans op kans.

Bauke Visser ging er op rechts vandoor en legde de bal goed terug op de inkomende Erik van der Veen. Van der Veen schoot net naast. De volgende aanval was er één uit het boekje. Uit een mooi driehoekje ging de bal van Jouke Bosgraaf naar Roelof van der Veen, deze stuurde Bauke Visser weer de diepte in over rechts, deze bracht de bal goed laag voor, Jelmer Visser schampte de bal, maar de oplettende Erik van der Veen tikte de 2-1 beheerst binnen. Het bleef eenrichtingsverkeer en VIOD bleef het doel van keeper Harry Agema van De Lauwers bestoken. In de 26ste minuut werd een glaszuiver doelpunt van Pieter Feddema afgekeurd. Erik van der Veen’s schot werd geblokt en viel achter de verdediging van De Lauwers.

Pieter Feddema schoot de bal overtuigend binnen, maar hij werd afgefloten vanwege vermeend buitenspel. Meteen hierna kon Erik van der Veen alleen op keeper Agema van de Lauwers af, hij schoot echter te gehaast zodat deze bal een prooi werd voor de sluitpost. Na een half uur spelen kwam dan toch de verdiende derde treffer tot stand. Jouke Sjoerdstra kreeg veel ruimte en benutte dit goed. Hij kon van achteruit vrijuit naar voren dribbelen en speelde Jelmer Visser goed in, deze speelde hem goed vrij en legde de bal goed terug op Jouke Sjoerdstra die op zijn beurt deze aanval afrondde. VIOD bleef doorgaan, Erik van der Veen gaf de bal hoog voor op de tweede paal, Wiebe Zuidersma van De Lauwers kopte de bal terug in de eigen zestienmeter, hiervan maakte de goed mee opgekomen Marcel van der Meulen goed gebruik en scoorde de 4-1.

VIOD kreeg voor de rust nog twee goede kansen, Roelof van der Veen zijn kopbal vanuit een corner werd van de doellijn afgehaald en Jouke Sjoerdstra schoot te gehaast waardoor VIOD met een zeer terechte 4-1 voorsprong de rust in ging. Na rust ging VIOD door met waar het mee begonnen was, de goed leidende Van Zutphen had nog maar amper gefloten voor de tweede helft of het stond al 5-1. Een perfect genomen vrije trap van Jouke Bosgraaf werd goed binnengekopt door Roelof van der Veen. Na dit doelpunt werd het voetbal aan VIOD zijde wat minder. VIOD ging teveel uit de eigen positie lopen en had teveel mensen voor de bal. Zo liep VIOD tegen het tweede tegendoelpunt aan. Het was Jeffrey Brink die vanuit een snelle counter de 5-2 scoorde. Het bleef rommelig aan VIOD zijde en nog geen minuut later maakte dezelfde Jeffrey Brink de 5-3. Vanuit een corner stond VIOD even niet goed op te letten.

VIOD stelde snel orde op zaken en vanuit wederom een vrije trap van Jouke Bosgraaf kon Pieter Feddema de 6-3 maken. VIOD bleef doorgaan en door een overtreding op Jelmer Visser net buiten de zestien kreeg VIOD een vrije trap. Roelof van der Veen plaatste de bal goed en hij leek in de kruising te vliegen, ware het niet dat Agema van de Lauwers met een goede redding de bal over de deklat tikte. Uit deze corner, goed genomen door Erik van der Veen, kon Jelmer Visser 7-3 binnen koppen. Dit doelpunt was zijn 150ste competitie doelpunt in totaal. De 8-3 kwam twee minuten erna tot stand, deze was identiek aan de 7-3. Jelmer Visser kopte zijn derde treffer van deze middag binnen. In de 72ste minuut kwamen Kees Hansma en Jelle Kommerie in het veld voor Pieter Feddema en Bauke Visser.

Remco Veenstra kwam iets later voor Marcel van der Meulen in het veld. Na 77 minuten ging Roelof van er Veen er goed op links doorheen en legde de bal goed terug op de inkomende Jelmer Visser, die zo zijn vierde van de middag mocht maken. Dat was zijn derde treffer achter elkaar in één helft, oftewel een zuivere hattrick. In de laatste tien minuten kreeg VIOD nog enkele goede kansen, via onder andere Harm Schaafsma, Kees Hansma, Jouke Sjoerdstra en Ruben Roodhart, alleen werd de tiende goal voor VIOD niet meer gemaakt. Na 93 minuten vond Van Zutphen het wel welletjes en floot af. Een dik verdiende overwinning voor de VIOD.

VIOD moet nu het vizier richten op de volgende inhaalwedstrijd. Volgende week moet VIOD naar Gerkesklooster Stroobos, waar VIOD in het uitduel nog twee dure punten liet liggen tegen het team dat het laagst geplaatst staat. Aanvang 14.30 uur. Kijk voor meer foto’s op www.viod-driezum.nl.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00