VIOD wint in ware thriller van Wykels Hallum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD wint in ware thriller van Wykels Hallum

maandag 15 december 2014

Zaterdag stond voor VIOD de laatste competitiewedstrijd van 2014 in Hallum op het programma tegen Wykels. VIOD moest het doen zonder Jouke Bosgraaf, die een griepje opgelopen had deze week. VIOD staat op een teleurstellende twaalfde plek in de derde klasse B en staat daarmee op een te lage stek. Vorige week werd er thuis met 3-0 gewonnen van SC Stiens en VIOD wilde dit tegen Wykels een vervolg geven, maar daar was in de eerste helft niks van terug te zien. Alleen werd er de eerste tien minuten nog redelijk gevoetbald door VIOD zonder een echte kans te creëren.

In de twaalfde minuut kwam Wykels op een 1-0 voorsprong, op het slechte zware en natte veld wilde Edwin Roodhart zijn tegenstander uitkappen, deze pikte de bal simpel af en kon over rechts opstomen. Middels een overtreding rechts buiten de zestienmeter wilde Roodhart zijn fout herstellen, dit kwam hem op een gele kaart te staan en Wykels kreeg een vrije trap. Deze vrije trap werd scherp voor gegeven en werd door Wykels op de lat gekopt, VIOD stond erbij en keek erna en daar nam Kevin Dijkstra dankbaar gebruik van en kopte de bal achter Rutger Atema van VIOD.

Dit was eigenlijk de hele eerste helft het geval, van passie en strijd was weinig te merken en dat is wel wat VIOD nodig heeft om de belangrijke punten binnen te halen. Wykels Hallum was de eerste helft veel feller en scherper en won bijna alle duels. VIOD kwam er maar een enkele keer uit, alleen tot grote kansen kwam men niet. Net voor de rust scoorde Wykels Hallum de 2-0, weer uit een standaard situatie. Een corner werd bij de eerste paal ingekopt door de geheel vrijstaande Bjorn Dijkstra.

VIOD was aan de rust toe, hier werd Edwin Roodhart gewisseld en kwam Berry Sjoerdstra voor hem in het veld. Na de rust kwam VIOD als herboren het veld op, nu wel vol strijd en passie gingen de blauwhemden op zoek naar de aansluitingstreffer, duels werden nu wel gewonnen en spelers werkten hard voor elkaar op het zware veld en de vrije man werd nu wel gevonden.

VIOD kreeg een paar goede kansen maar Roelof van der Veen en Bauke Visser wisten het net nog niet te vinden. Na een uur te hebben gespeeld ging VIOD achterin één op één te spelen en ging laatste man Jelmer Visser in de spits spelen. In de achtenzestigste minuut was het dan toch verdiend raak voor VIOD. Bauke Visser werd in de zestien onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter Hof gaf een strafschop, aanvoerder Jelmer Visser schoot goed raak. VIOD zat weer helemaal in de wedstrijd en hield Wykels goed onder druk. Dit resulteerde vijf minuten na de aansluitingstreffer in de 2-2. Marcel van der Meulen kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld en hij draaide goed open en gaf de bal goed op links mee aan Bauke Visser, die op zijn beurt Erik van der Veen goed de diepte in stuurde, deze scoorde beheerst de 2-2 in de korte hoek.

VIOD koos ervoor om achterin één op één te blijven spelen met René van der Veen en de gebroeders Berry en Jouke Pappa Sjoerdstra. Beide ploegen gingen vol voor de winst, wat een spannend slot opleverde. In de zeventigste minuut kwam Gerald Mous in het veld voor Pieter Feddema. Deze had meteen een goede pass op Nykle Durk van der Valk, die zelf schoot, waar een voorzet wellicht meer opgeleverd had.

Zowel Wykels als VIOD kregen kansen op de overwinning, het was VIOD dat in de vierentachtigste minuut op voorsprong kwam. Roelof van der Veen schoot uit een moeilijke hoek op de lat, de goed meegelopen Jelmer Visser kreeg de bal precies in de voeten en schoot hard de 2-3 binnen. Visser werd na de 2-3 weer als laatste man geposteerd en VIOD wilde deze winst, die broodnodig was, vast houden.

Wykels ging nu vol voor de gelijkmaker en er kwamen nog enkele hachelijke situaties voor de goal van Rutger Atema, zo werd de bal van de lijn gehaald door Marcel van der Meulen na een corner van Wykels. Deze zelfde Marcel van der Meulen maakte in de achtentachtigste minuut hands in eigen zestienmeter. Hij ging vol voor de bal, maar kreeg de bal duidelijk maar ongelukkig tegen zijn handen, scheidsrechter Hof kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Deze strafschop aan het einde van de wedstrijd werd genomen door de aanvoerder van Wykels, deze strafschop werd goed gepakt door VIOD goalie Rutger Atema. Zo won VIOD na een geweldige tweede helft van Wykels Hallum en haakt men aan bij de middenmoot van de derde klasse B en zo sluit VIOD de eerste seizoenshelft toch enigszins goed af.

VIOD 1 gaat nu de winterstop in, op 27 december staat de Dantumadeel Cup in de Boppeslach te Damwâld weer op het programma en op vrijdag 2 januari de midwintercup in sporthal De Trije te Franeker. VIOD 1 wenst een ieder alvast prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2015 toe. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl

© Verslag: Herman Annema

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00