VIOD zet grote stap richting nacompetitie · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VIOD zet grote stap richting nacompetitie

maandag 21 april 2014

De wedstrijd VIOD-ONT stond voor de 22ste speelronde op het programma. De uitwedstrijd hadden de Driezumers met 3-1 verloren en hadden dus thuis wat recht te zetten. VIOD begon goed aan de wedstrijd, al in de 6de minuut kwam Bauke Visser alleen op de keeper af maar zijn inzet ging over. Langzamerhand kwam ONT beter in de wedstrijd en dat leverde een grote kans op voor Otto Kooi maar keeper Rutger Atema hield deze inzet tegen. In de 20ste minuut kreeg VIOD een onterechte penalty tegen, Otto Kooi ging wel heel gemakkelijk neer in een duel met Rutger Atema, maar het was Atema die de penalty geweldig uit z’n doel ranselde. Net voor rust komt VIOD op voorsprong, na een goede voorzet van Roelof van der Veen kopt broertje Erik van der Veen de 1-0 binnen. Lang genieten de Driezumers hier niet van, een minuut later scoort ONT alweer de gelijkmaker, 1-1. Na de rust komt VIOD beter uit de startblokken en komt Bauke Visser met een goed schot maar zijn inzet wordt over getikt door keeper Bruinja van ONT.

Even later uit de uitstekende corner van Nykle Durk van der Valk kopt Roelof van der Veen de 2-1 binnen. VIOD komt er bijna niet meer uit, maar heeft wel de betere kansen in de counters. Jelmer Visser geeft een goede voorzet op Ruben Roodhart die de bal goed inkopt maar de keeper van ONT pakt deze bal goed. ONT krijgt in de 89ste minuut een vrije trap op randje 16, maar deze wordt ook tegen gehouden door keeper Rutger Atema. In blessuretijd komen Roelof van der Veen en Marcel van der Meulen met een snelle uitbraak op keeper Bruinja af en tikt Roelof van der Veen de bal breed waardoor Marcel van der Meulen de 3-1 kan binnenschieten. Door deze 3-1 overwinning loopt VIOD 3 punten uit op ONT en verstevigd de 3de positie in de competitie en verschaft zich tegelijkertijd een goede uitgangspositie in de tweede periode. 3 mei is pas de volgende wedstrijd, dan speelt VIOD uit tegen de nummer 2 Be Quick Dokkum. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl

(C) Verslag: Erik van der Veen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00