Vrienden en vriendinnenavond Senioren bij Judoclub Kollum

Donderdag 13-04-2017
KOLLUM - Op vrijdagavond 7 april werd er een Vrienden en vriendinnenavond Senioren bij Judoclub Kollum georganiseerd. De jongere judoka’s van Judoclub Kollum waren al bekend met het fenomeen: vriendjes en vriendinnetjesmiddag.

Dit houd in dat elke judoka een vriendje of vriendinnetje mag meenemen naar de les. Hij of zij kan dan ook eens kijken en ervaren hoe leuk de Judosport is. In de Activiteitencommissie van de Judoclub ontstond het ludieke idee om ook eens voor de Senioren een vrienden en vriendinnenavond te organiseren. De seniorenploeg is ongeveer anderhalf jaar geleden opgericht door een aantal ouders.

Deze ouders zagen hoeveel plezier hun kinderen hadden in het judoën, en wilden het zelf ook eens gaan proberen. En sindsdien trainen de Senioren elke vrijdagavond met veel plezier. Echter gaat het niet alleen om de lol. Onder leiding van Juf Annita worden er ook goede resultaten bereikt. Velen hebben al de gele of oranje band gehaald!

Vrijdagavond 7 april was het dan zover. De senioren hadden bijna allemaal een vriend of vriendin meegenomen. Deze Judoka’s in spé hebben natuurlijk nog geen Judopak. Gelukkig liggen er altijd een aantal pakken op reserve. Nadat iedereen gepast en, waar nodig, geruild had van pak, had iedereen een min of meer passend judopak aan.

Juf Annita heette iedereen welkom, en leerde de kersverse Judoka’s hoe de welkomstgroet van judo gedaan moet worden. Daarna werd er gestart met een goede warming-up. Tijgeren, hinkelen, de judo-rol voorwaarts en achterwaarts. Annita spaarde niemand, en zorgde dat iedereen goed warmgedraaid was.

Daarna werd verzocht dat iedereen zijn eigen vriend of vriendin opzocht, en tegenover elkaar ging staan. Er werden een aantal basis judoworpen uitgelegd, zoals de O Goshi, Ippon Seoi Nage en de O Uchi Gari. Iedereen deed goed zijn of haar best, en probeerde de worpen zo goed mogelijk uit te voeren. Daarna werden er een houdgreep uitgelegd.

Men moest op het hoofd en de buik van de andere Judoka gaan liggen. Deze zorgde vooral bij de gast-Judoka’s voor hilariteit en veel lol. Deze houdingen zijn voor de gevorderde Judoka al heel normaal, maar als je dit doet voor de eerste keer, is het natuurlijk even wennen.

Daarna werd er nog een kanteltechniek uitgelegd, waardoor de Judoka die eerst onderop ligt, in één beweging bovenop komt te liggen. Al met al een geslaagde avond, waardoor iedereen kon ervaren hoe leuk en veelzijdig deze sport is!

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie