VV Anjum pakt drie belangrijke punten · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VV Anjum pakt drie belangrijke punten

zondag 19 maart 2017

Zaterdagmiddag heeft VV Anjum in een krankzinnige wedstrijd de winst naar zich toe getrokken. Bij rust stond de equipe van interim-trainer Theo de Vries nog met 1-0 voor, door net na rust met 1-2 achter te komen, een rode kaart te incasseren en vervolgens toch met 3-2 te winnen.

In een gelijk opgaande eerste helft was de eerste kans van de wedstrijd voor Anjum. Johan Boersma speelde zichzelf knap vrij op de rand van het strafschopgebied en wist vrij beheerst de 1-0 binnen te schieten. ’t Fean ’58 kreeg hierna nog een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar sprong onzorgvuldig met deze kansen om.

In de tweede helft was het ’t Fean ’58 dat de druk maximaal opvoerde. Binnen tien minuten was de voorsprong van Anjum verdwenen. André van der Molen wist uitstekend te profiteren van een gaatje in de verdediging van Anjum en met een vlammend schot Lolke Dijkstra te passeren, 1-1. Vijf minuten later was het Gerard Dotinga die diep gestuurd werd en Joost Nieuwenhuis vrij zag staan waarna Nieuwenhuis voor de 1-2 kon tekenen. Twintig minuten voor tijd moest Anjum met tien man verder nadat een overtreding van Wiebe Dijkstra met rood werd bestraft. Hierna leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar.

Een aantal minuten later wist Stephan Overkempe de ver zijn doel staande keeper met een kopbal te verrassen, 2-2. In de laatste minuten was het wederom Stephan Overkempe die de verdediging van ’t Fean ’58 knap wist te omspelen en oog-in-oog met Theo van der Meer niet faalde, 3-2. Nadat scheidsrechter Blom voor het einde had gefloten was de vreugde op It Kolkenfjild enorm. Vriend en vijand waren het erover eens dat ’t Fean ’58 de bovenliggende partij was, maar dat de inzet en efficiëntie van Anjum gewonnen had. Door de winst op ’t Fean ’58 stijgt Anjum naar de vierde plaats op de ranglijst. Zaterdag 25 maart speelt Anjum om 14:30u een uitwedstrijd in Hallum tegen koploper Wykels Hallum.

© Verslag: Nico Dijkstra

Scoreverloop:
10’  1-0, Johan Boersma
49’  1-1, André van der Molen
55’  1-2, Joost Nieuwenhuis
75’  2-2, Stephan Overkempe
90’  3-2, Stephan Overkempe

Kaarten:
20’  Wiebe Wessel Bos, (A) geel
25’  Pope Bauke Holwerda, (A) geel
58’  Jorn Tabak, (F) geel
60’  Sietze Jansma, (A) geel
69’  Wiebe Dijkstra, (A) rood
89’  André van der Molen, (F) geel

Scheidsrechter: Dhr. J.E. Blom