VV Anjum wint wederom · Foto('s):

VV Anjum wint wederom

zaterdag 28 maart 2015

Na de 5-1 overwinning op Niekerk een week geleden, ging Anjum zaterdagmiddag op een druilerig Kolkenfjild opnieuw met dezelfde overwinning richting kleedkamers. Ook in deze wedstrijd kwam de thuisclub in de beginfase op achterstand. Ook deze keer werd deze achterstand ruimschoots goedgemaakt in het tweede bedrijf.

De vorige keer
Anjum – Twijzel was een affiche dat nog niet vaak geschreven werd. Volgens de statistieken waren louter oefenwedstrijd onderdeel van het archief. Eerder dit seizoen verloor Anjum de uitwedstrijd tegen de promovendus met 4-1. Een onverwachte grote nederlaag in een fase dat de withemden met een goede reeks bezig waren. De geschiedenis herhaalde zich. Anjum is andermaal bezig aan een goede reeks. Zouden de gasten ook deze keer roet in het eten gooien? Het leek er wel op in het eerste kwart van de wedstrijd. Daarna waren de withemden toch wel de bovenliggende partij.

Goede start SC Twijzel
Zoals gezegd begonnen de gasten sterk aan de “zes punten”wedstrijd. De winnaar nestelt zich immers in de subtop achter het duo FC Leo en Opende op plek drie. Een nacompetitieplek. De gasten kwamen na ruim vijf minuten spelen op voorsprong toen uit een corner de bal in een mêlee van spelers tegen het been van routinier Anne Zijlstra werd geschoten. De bal rolde vervolgens in het doel. Het was niet het enige wapenfeit van de gasten in deze fase van de wedstrijd. Via vrije trappen van Menno Blom kwamen de gasten dichtbij een 0-2 voorsprong. Ook Johannes van der Meulen en Marc Boorsma kwamen gevaarlijk voor het Anjum doel. Gescoord werd er niet. Het was achteraf de beste fase van de gasten.

Anjum doet ook mee
Langzaam deden ook de Anjum voorwaartsen van zich spreken. Johan Boersma, Pope Bauke Holwerda en Wietse Rosier creëerden in de tweede fase van de eerste helft de ene na de andere kans. Waar zij verzuimden, scoorde Anne Zijlstra wel en deze keer in het goede doel. Na een mooie actie van Johan Boersma wist keeper Tristan van Wieren in eerste instantie een inzet van Wietse Rosier te pareren, de rebound leverde een tweede mogelijkheid op. Deze werd onberispelijk door Anne Zijlstra in het dak van het doel geschoten. De toeschouwers die veelal een beschut plekje hadden gezocht op de overdekte tribune kregen waar voor hun geld. Beide teams kregen mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan. Beide teams slaagden echter niet in hun missie.

Anjum op jacht naar de drie punten
Goed voorbeeld doet goed volgen. Zoals Twijzel in de eerste helft startte, zo kopieerde Anjum deze strijdwijze aan het begin van de tweede helft. Waar de gasten wel succesvol waren, daar waren de Anjumers minder gelukkig in de afronding. Het bleek echter uitstel van executie. Keeper van Wieren hoefde zich geen moment te vervelen in de tweede helft. Hij zag de ene na de andere Anjum aanval op hem afkomen.

Het duurde tot de drieënzestigste minuut voordat de jonge goalie moest capituleren. Een voorzet van Anne Zijlstra werd licht beroerd door Johan Boersma. Net genoeg om de Twijzel sluitpost door de benen te spelen en de 2-1 op het scorebord te zetten. Drie minuten later, halverwege de tweede helft, werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de equipe van Jacob Postma. Pope Bauke Holwerda scoorde van elf meter, nadat Johan Boersma onreglementair door keeper van Wieren werd gestuit. De gasten gaven zich echter nog niet gewonnen en hadden bijna de aansluitingstreffer te pakken. Het vizier stond echter niet meer op scherp.

In de slotfase bouwde Anjum de voorsprong verder uit door doelpunt van Andre Braaksma, een technisch hoogstandje na een voorzet van Raymond Braaksma, en invaller Ietzen Eise Kloosterman. Op zijn harde schuiver had keeper van Wieren geen passend antwoord. Na ruim negentig minuten spelen floot scheidsrechter W.B. de Jong deze sportieve wedstrijd naar de geschiedenisboeken.

Zo herstelde Anjum zich van de nederlaag eerder dit seizoen en neemt het de derde plek over van Friese Boys. Zaterdag speelt Anjum andermaal thuis. Tegenstander is dan Drogeham. Aanvang 14:30 uur.