VV Buitenpost rukt op naar de vierde plaats · Foto('s): Kiepie.nl
  Kiepie.nl

VV Buitenpost rukt op naar de vierde plaats

maandag 04 mei 2015

Afgelopen zaterdag was er de clash tussen de twee hoogst geplaatste Friese ploegen in de eerste Klasse E. Balk staat bijna de hele competitie op plaats twee, terwijl VV Buitenpost heel stilletjes een opmars is begonnen richting de top vier. Daarnaast heeft Buitenpost al een kleine prijs in de vorm van een periodetitel, die VV Balk nog niet definitief binnen heeft.

Onder leiding van scheidsrechter A.J. Walters begon de wedstrijd op een vrij droog veld en het was VV Balk die in de derde minuut meteen een grote kans kreeg door Johan Lyklema die maar net voorlangs schoot. De verschillende spelstijlen van beide ploegen waren vanaf het begin duidelijk te zien. Balk hanteerde veelvuldig de lange bal richting hun voorwaartsen terwijl Buitenpost meer met een goede en verzorgde opbouw hun voorwaartsen probeerden te bereiken, vooral via de vleugelspelers. Verder staat Balk bekend als een hard werkende fysieke ploeg waar Buitenpost in het verleden het nog al eens moeilijk mee had.

De volgende twintig minuten golfde het spel op en neer zonder dat beide ploegen echte mogelijkheden kregen, al had VV Buitenpost iets meer balbezit. Uit deze situatie zette Ruben Boekhout een keurige combinatie op met broer Aaron, die met een keurige steekpass Dorjan Berisha lanceerde. Deze liet met een droge schuiver Balkster keeper Altenburg kansloos: 0-1.

De wedstrijd speelde zich verder veelal op het middenveld af en veel kansen creëerden de ploegen niet. Toch kreeg Buitenpost net voor tijd nog een goede mogelijkheid uit een stilstaande situatie. Ruben Boekhout werd neergelegd door Kart Geertsma (geel) en uit deze vrije trap schoof Jan Oppedijk de bal prachtig in de kruising, maar keeper Hessel Altenburg ranselde de bal minstens even prachtig tot corner. Meteen daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Walters voor het rustsignaal.

Tweede helft
De tweede helft was amper begonnen of trainer Patrick Zwart moest al een dubbele wissel toepassen. Joran Olijve kwam in het veld voor Dorjan Berisha en Halbe Mossel voor de licht geblesseerde Aaron Boekhout. Mossel kwam in het centrum van de verdediging en Danny Boersma verhuisde naar de rechtsbackpositie. Aan het spelbeeld veranderde weinig. VV Balk probeerde wel met een zeker opportunisme Buitenpost onder druk te zetten zonder overigens voor veel gevaar te zorgen, al schoot Johan Geertsma nog wel een keer net over.

Buitenpost kreeg ook nog een enorme kans toen Ruben Boekhout op rechts door ging en zijn schot door keeper Altenburg gepareerd werd en Jorrit Terpstra uit de rebound hoog over mikte.

Buitenpost wisselde nog een keer en de moegestreden Simon Schreiber werd vervangen door de jarige Alwin Kuperus. Zodoende schoof Mossel weer door naar het middenveld. Balk zette nog een keer aan en dit leidde bijna tot een Balkster doelpunt maar keeper Robert van der Laan kon redding brengen in deze klutssituatie. Veel kansen kwamen er ook niet meer en na een beetje blessuretijd floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek Buitenpost nu definitief op de vierde plaats te staan en VV Balk, ondanks het verlies, net als de Blauwkes ook verzekerd is van de nacompetitie.