vv De Wâlden ruim langs TLC · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

vv De Wâlden ruim langs TLC

maandag 31 augustus 2015

De Wâlden heeft de poulefase van het bekertoernooi afgesloten met een 3-8 overwinning op TLC. De ploeg uit Damwoude pakte de draad zodoende aardig op na de geflatteerde midweekse nederlaag tegen Suhuisterveen (3-1). Door deze nederlaag was de wedstrijd tegen TLC er feitelijk een voor de statistiek aangezien de kans erg klein werd geacht dat Surhuisterveen uit bij Bakkeveen zou verliezen. Hetgeen ook niet gebeurde, deze wedstrijd eindigde in 1-2.

Van de in de kleedkamer gemaakte afspraken leek in het begin van het duel erg weinig terecht te komen aangezien TLC na een zwakke terugspeelbal nog in de eerste minuut van het duel de score wist te openen. Gelukkig werd al snel duidelijk dat De Wâlden voetballend gezien weinig hoefde te vrezen voor haar tegenstander aangezien de enige kansen voor TLC ontstonden door foutjes aan de kant van De Wâlden. Desalniettemin was het wel zaak dat de 1-0 achterstand werd weggewerkt en dat de ploeg van Germ Huitema niet mee ging in het zwakke en trage spel van TLC. Dit gebeurde in eerste instantie wel maar na een paar goede combinaties wist De Wâlden de 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Nog voor de rust werd het echter nog 2-3 door een merkwaardig doelpunt. Een lange bal viel tussen de verdediging en het doel van De Wâlden waardoor keeper Romke Kuipers uit de goal moest komen om de bal weg te werken. De keeper werd vol geraakt door de spits van TLC alleen de scheidrechter zag hier niets in waardoor een andere TLC’er van afstand voor de ruststand van 2-3 kon tekenen.

Debutant
De Wâlden speelde na rust een hoger bal tempo waardoor de ruimtes op de helft van TLC groter warden. Dit resulteerde al snel in een fraaie kopgoal van Wieger Sikkema waardoor de marge tussen de ploegen weer 2 was. Voor De Wâlden trainer Germ Huitema het signaal om te gaan wisselen en enkele jonge spelers de kans te geven om minuten te maken in de hoofdmacht. Een van deze speller, Hielke Hamstra, besloot zijn debuut gelijk maar op te luisteren met een fraaie treffer. En omdat dit hem waarschijnlijk goed beviel maakte hij binnen een aantal minuten ook nog maar een tweede en een derde treffer. Door de bevlieging van Hielke Hamstra stond het met nog een kwartier op de klok ineens 2-7. Waar in het laatste kwartier van de wedstrijd De Wâlden nog een keer of 5 had kunnen en eigenlijk ook moeten scoren bleef het slechts bij 1 goal voor de bezoekers. TLC scoorde ook nog eenmaal waardoor de eindstand van 3-8 op het bord verscheen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00