VV Kollum wint in belangrijk duel van it Fean’58 · Foto('s):

VV Kollum wint in belangrijk duel van it Fean’58

zondag 04 december 2016

Op 3 december 2016 werd onder zonnige omstandigheden een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd gespeeld. Voor Kollum stond aansluiting bij de middenmoot op het spel. It Fean’58 smachtte naar een overwinning, omdat hun laatste overwinning alweer dateert van 8 oktober jongstleden.

Trainers Kloetstra en van der Wijk van vv Kollum werden ’s morgens geconfronteerd met ziekmeldingen van centrale middenvelders Wiebe Hoekstra en Johan Schat, waardoor er enkele omzettingen moesten worden gedaan om een winnend team het veld op te sturen. Gelukkig beschikken de Kollumers over een brede selectie. Vandaag bleek de waarde daarvan. Ook beide leiders van vv Kollum waren door omstandigheden afwezig, maar good old Jan Wouda verving hen met plezier.

De eerste fase van de eerste helft was het nog wat aftasten aan beide kanten. Daarna bleek al snel dat bij it Fean’58 het gevaar bij Erwin Tabak moest wegkomen. Doelrijpe kansen werden door it Fean’58 niet gecreëerd ondanks de voorzetten van Tabak. Kollum-verdediger Arjen Zijlstra begon onzeker maar groeide gestaag in de wedstrijd. Hoewel het nog niet van oogstrelend niveau was en tot uitgespeelde kansen leidde liet Kollum in de eerste fase van de eerste helft toch zien geleerd te hebben van de zeperd vorige week tegen Rottevalle. De 0-1 van Gerard van Zonneveld was op dat moment dan ook verdiend. De verdediging van it Fean’58 kreeg door het druk zetten van vv Kollum de bal niet goed weg uit de 16 meter en de goed doorzettende Zonneveld kon zijn eerste goal van de middag binnenschieten.

Na deze goal kreeg it Fean’58 steeds meer grip op de wedstrijd. Het was Erwin Tabak die na een mooie slalom waarbij hij drie Kollumers passeerde uiteindelijk in het strafschopgebied onreglementair werd afgestopt door Sander Gietema. Een terechte penalty was het gevolg. André van der Molen schoot dit buitenkansje gedecideerd tegen de touwen en gaf daarmee de uitstekend keepende Andries Dijkstra het nakijken. It Fean’58 bleef na de hoopgevende 1-1 druk zetten. Vlak voor rust dacht it Fean’58 de 2-1 te scoren, maar deze goal werd wegens hands door van een Fean-speler door de uitstekend leidende scheidsrechter Hadders afgekeurd. De pauze kwam voor de Kollumer ploeg wel als geroepen.

En die rust heeft Kollum goed gedaan. In de tweede helft waren de oranjehemden oppermachtig. Er stond een op alle fronten hardwerkend team waardoor de super tandem Zondervan-Zonneveld de ploeg en haar trouwe supporters kon belonen. De in de eerste helft nog relatief onzichtbare Benjamin Zondervan liet in de tweede helft zien hoe belangrijk snelheid is gevolgd door perfect afgemeten voorzetten. Na zo’n 10 minuten liet Zondervan weer eens iedereen zijn hielen zien en gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet af. Zonneveld op zijn beurt kopte deze voorzet perfect tegendraads binnen. Zo’n 5 minuten later hetzelfde scenario waarbij Zonneveld nu zijn hattrick binnenschoot. De 1-3 was de genadeslag voor de blauwhemden en de ploeg van trainer Yko de Boer kon geen vuist meer maken. Was vv Kollum nog iets beter met de kansen omgesprongen dat had ook een eindstand van 1-5 niet misstaan. Maar in Kollum zien we het glas liever half vol en dus kon de aanhang van de oranjehemden met een tevreden gevoel huiswaarts. Vol vertrouwen zien ze het duel volgende week tegen Wykels Hallum, de nummer twee op de ranglijst, tegemoet.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00