VV Ternaard niet opgewassen tegen SC Twijzel · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VV Ternaard niet opgewassen tegen SC Twijzel

maandag 05 december 2016

VV Ternaard kon zaterdagmiddag niet stunten tegen het op de tweede plaats staande SC Twijzel. Na twee vrije zaterdagen waarin alleen geoefend werd tegen 5e klasser Ouwe Syl midweeks 3-2 winst, twee belangrijke wedstrijden zo net voor de winterstop te beginnen zaterdagmiddag tegen Twijzel en volgende week uit tegen Oostergo. Na twee thuisnederlagen was het motto vandaag winnen om niet verder af te glijden op de ranglijst. Trainer Henk de Boer miste deze middag de geblesseerde Hendrik Talsma en begon op de bank met reservekeeper Anne Hellinga, Teake Jan Keegstra, David de Vries en Simon van der Weg.

Onder leiding van scheidsrechter Adema uit Wouterswoude was het Twijzel dat om half drie mocht aftrappen waarbij Twijzel gelijk druk zette naar voren en Ternaard vast zette op eigen helft. Het mocht in de veertiende minuut even buiten het strafschopgebied van Ternaard een vrije trap nemen waarbij de bal keihard door Menno Blom van Twijzel werd ingeschoten maar keeper Jaap Gulmans kan nog net met zijn hand de bal over de lat tikken. De toegekende hoekschop leverde niets op voor Twijzel. In de achttiende minuut was het wel raak voor Twijzel als opnieuw Menno Blom van grote afstand mocht uithalen waarbij de bal onderkant lat zo het doel in stuitte en Twijzel op 0-1 kwam. Zo bleef Twijzel het gevaarlijkst en kon Ternaard maar zelden bij het doel van Twijzel komen door dat men de acties veel te lang wilde door voeren en Twijzel steeds vroeg stoorde. In de zesentwintigste minuut mocht Ternaard niet klagen als Twijzel weer gevaarlijk door kwam waarbij de bal eerst op de paal werd geschoten en daarna de bal door een verdediger van Ternaard net voor de doellijn werd weggehaald. Maar het werd wel 0-2 voor Twijzel, als het op links een hoekschop mocht nemen waarbij de bal hoog werd voor gebracht op de lange Menno Blom die simpel de bal zo kon in koppen.

Hier was nog wel zo voor gewaarschuwd de gevaarlijke hoekschoppen van Twijzel met hun lange mensen voorin. Echter in de vierendertigste minuut werd het nog erger voor Ternaard als Twijzel opnieuw op links een hoekschop mocht nemen die weer goed werd voor gebracht waarna in de kluts Johannes van der Meulen de bal in de bovenhoek van het Ternaarder doel kopte en hier mee Twijzel op 0-3 bracht. De wedstrijd leek gespeeld, leek, want hierna ontstond een knotsgekke periode waarbij Ternaard nu wel veel directer ging spelen en de bal diep speelde op de voorwaartsen waarbij Gosse Reinder Kingma prima de bal ontving en zich ontdeed van zijn tegenstander en alleen richting keeper Twijzel kon afgaan die prima omspeelde en zo beheerst de 1-3 inschoot. Ternaard rook wat en in de vijfenveertigste minuut was het opnieuw raak als weer de bal diep werd gespeeld op Jacob van der Veen op links die prima de bal mee nam en het strafschopgebied van Twijzel in dook en met een lage schuiver de 2-3 maakte in blessuretijd. Want gelijk hierna floot scheidsrechter Adema ook voor rust. Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard dat mooi op tijd de aansluiting had gevonden met Twijzel en op jacht wou naar de gelijkmaker. Maar hoe anders liep het, want nog geen minuut gevoetbald, of Twijzel maakte de 2-4 door slap verdedigen bij Ternaard was het Mack Wichaisnek die de bal van zijn mede speler ontving en met een simpel tikje scoorde hij de 2-4 in de zesenveertigste minuut.

Een bittere tegenvaller zo net na rust. Toch kreeg Ternaard hierna ook kansen. Eerst was het Gosse Reinder Kingma die zijn kopbal door de keeper van Twijzel over het doel getikt zag worden waarbij de toegekende hoekschop niets zou op leveren. En daarna werd een zuiver doelpunt van Gosse Kingma wegens buitenspel door scheidsrechter Adema afgekeurd op advies van de grensrechter van Twijzel. Daar Gosse Reinder als aanvoerder verhaal ging halen bij scheidsrechter Adema, ontving hij geel. Daarna was het Jacob van der Veen die er tussen uitkneep op volle snelheid en vanaf links naar binnen komt en scoorde, maar weer vlagde de grensrechter voor buitenspel, en dus weer keurde scheidsrechter het doelpunt af. Opnieuw haalde Gosse Reinder verhaal bij scheidsrechter Adema waarop hij weer geel kreeg en dus tweemaal geel is rood en moest Gosse Reinder vertrekken.

Ternaard met tien man verder waarbij ook nog eens Roel Hoekstra en Danny Post geel kregen en twee spelers van Twijzel. Het was hierna Twijzel dat enkele prima kansen kreeg, maar doelman Jaap Gulmans stond prima te keepen en kon zo de schade beperkt houden. Ternaard probeerde het wel, maar de overtuiging ontbrak. Na negentig minuten voetbal was het scheidsrechter Adema die voor de laatste maal floot. Twijzel, dat makkelijker en feller speelde, behaalde een verdiende overwinning op Ternaard.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00