VV Ternaard zorgt voor daverende verrassing

Dinsdag 14-11-2017
TERNAARD - Zaterdagmiddag ontmoette koploper in de 5e klasse Ternaard op haar eigen sportcomplex “De Bourfinne” de koploper in de 3e klasse `t Fean 58 voor de eerste ronde om de K.N.V.B. Beker.

Beide ploegen trotse koplopers en dus was het afwachten zaterdagmiddag hoe groot de krachtsverhoudingen waren tussen de beide koplopers in de verschillende klassen. Trainer Kootstra van Ternaard miste deze middag de geblesseerde Danny Post, de zieke Teake Jan Keegstra en de afwezige keeper Jaap Gulmans. Daarom stond deze middag na een herstelde blessure Anne Hellinga weer op doel, en kon hij verder over een fitte selectie beschikken met een jeugdige bank zoals Andries Vlasman, Gerlof Dijkstra en de 15-jarige Simon Jan Dijkstra die daar mee zijn debuut maakte bij het eerste elftal. Trainer Mark Bosma van `t Fean derhalve miste twee basisspelers, maar kon verder over een fitte selectie beschikken. Het was even voor half drie als pupil van de week Jelger Sinnema de wedstrijdbal aanbood aan scheidsrechter Bakker van Ameland en daarna `t Fean 58 mocht aftrappen.

Het was gelijk het `t Fean dat druk zette naar voren en met snelle combinaties Ternaard vast zette op eigen helft. Dat leverde in de 2e minuut al de eerste hoekschop op voor `t Fean die echter niets opleverde voor `t Fean. In de 4e minuut was het keeper Anne Hellinga van Ternaard die met een prachtige redding de bal uit zijn doel weg stompte en zo Ternaard behoedde voor een vroege achterstand. Maar in de 8e minuut was het dan wel raak als de druk groter werd en de verdediging van Ternaard de bal niet goed weg kon wegwerken, waarna de bal voor de voeten van `t Fean speler Joost Nieuwenhuis kwam die gelijk uithaalde en zo de 0-1 scoorde. Iedereen dacht al dit worden dubbele cijfers. `t Fean 58 ging echter slordig met de kansen om, en na 30e minuut voetballen eerste helft kwam Ternaard beter in de wedstrijd en begon `t Fean 58 slordig te worden met de afwerking en ging mee in het tempo van Ternaard. Dat leid in de 35e minuut tot de eerste echte kans voor Ternaard als Simon van der Weg op het middenveld de bal prima speelde op de links vrij staande Jacob van der Veen die hierna de bal prachtig diep speelde op Remko van der Kooi die alleen door kon gaan, maar de keeper van `t Fean zag het gevaar en kwam goed zijn doel uit om zo de bal te onder scheppen. In de 40e minuut opnieuw een goede mogelijkheid voor Ternaard als Jacob van der Veen prima de bal diep speelde op Remko van der Kooi die helemaal vrij stond en zo door kan lopen, maar werd afgevlagd door de grensrechter van `t Fean wegens buitenspel. Op slag van rust dan nog een prima mogelijkheid voor een `t Fean speler die vanaf rechts goed naar binnen kwam en kon uithalen waarbij de bal maar net voor langs het Ternaarder doel gaat. Ruststand 0-1.

Na rust blijft de niet fitte Wietse Sipma achter in de kleedkamer en kwam Gerlof Dijkstra voor hem in het veld. Ternaard begon goed en het combineerde nu veel beter. Toch zijn de eerste kansen voor `t Fean “58 en was het in de 59e minuut keeper Anne Hellinga van Ternaard die met een fantastische redding Ternaard behoedde voor de 0-2 achterstand dit ten koste van een hoekschop die echter niets zou op leveren voor `t Fean. Maar de grootste kans die `t Fean kreeg was in de 62e minuut als Jitze Hamstra bij de tweede paal van het Ternaarder doel helemaal vrij zo de bal in het lege doel kon schieten, maar tot ieders verbazing tikte hij de bal nog over het doel. Ternaard leefde nog, want dit had de ommekeer kunnen zijn voor `t Fean. Echter in de 70e min. was het Ternaard dat een grote kans kreeg als Ternaard een mooie aanval op zette en Jan Pieter Prins Simon van der Weg bediende die alleen voor de keeper van `t Fean”58 kwam te staan, maar helaas Simon schoot de bal tegen de keeper aan. De kans om naast `t Fean”58 te komen. In de 75e minuut wisselde hierna trainer Kootstra hierna de licht geblesseerde Gosse Reinder Kingma en bracht Andries Vlasman voor hem in het veld. Zo bleef dus Ternaard met nog een kwartier tweede helft nog in de wedstrijd en loerde het op de kleine kansjes die het kreeg. Echter ook het `t Fean kreeg goede mogelijkheden, maar dankzij keeper Anne Hellinga en laatste man Roel Hoekstra bleef Ternaard overeind.

In de 80e minuut werd Remko van der Kooi naar de kant gehaald en kwam de 15-jarige Simon Jan Dijkstra voor hem in de ploeg die hierbij zijn debuut maakte. We schrijven de 85e minuut als Andries Vlasman op links zich prachtig vrij speelde en daarna met een prima pass Simon van der Weg bediende die alleen door mocht gaan en daarna fantastisch de 1-1 inschoot. Dolle vreugde bij alles wat Ternaard was. De laatste vijf minuten is het Ternaard dat nog twee vrije trappen mocht nemen die geweldig door Roel Hoekstra werden ingeschoten, maar ook even zo fraai door de keeper van `t Fean uit de bovenhoek van zijn doel gehaald. Bijna de kans voor Ternaard om de wedstrijd ook nog winnend af te sluiten. Met nog wat blessuretijd er bij, was het daarna de goed leidende scheidsrechter Bakker die voor het einde floot. Hierna moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eerste strafschop van Ternaard werd gemist door Roel Hoekstra waarna door `t Fean 58 hierna twee strafschoppen gestopt zag worden door keeper Anne Hellinga die de held van Ternaard werd. Ternaard won dus met 5-3.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie