VV Anjum verliest van VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Anjum verliest van VV Zwaagwesteinde

zondag 18 maart 2018

VV Anjum is er zaterdag, op een koud en windering sportpark It Kolkenfjild, tegen VV Zwaagwesteinde niet in geslaagd om de overwinning voor zich op te eisen. In een wedstrijd waarin vooral de wind een hoofdrol opeiste wist Anjum nog wel met 1-0 de rust in te gaan. Na rust was het Zwaagwesteinde die de wind het beste wist te bespelen en nog tweemaal scoorde, eindstand 1-2.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Anjum op de achterlijn al een vrije trap toegekend kreeg. Mark Jansma nam plaats achter de bal en schoot deze hard en laag richting de goal van Roelof van der Ploeg. In een woud van benen was het de Masai van der Weg die de bal onfortuinlijk achter zijn eigen keeper schoot, 1-0. Even later kregen Stephan Overkempe en Jordi Minnema een grote kans om de score uit te breiden, helaas smoorde deze kans nog voor ze bij de keeper van Zwaagwesteinde in de buurt kwamen.

In de fase hierna werd Zwaagwesteinde iets sterker met een schot van Wymer de Vries dat net voorlangs ging en ook een schot van Lieuwe de Roos kon Lolke Dijkstra niet verontrusten. Op slag van rust werd het nog even gevaarlijk voor Anjum nadat een vrije trap van Lieuwe de Roos onder de keeper door, voor Anjum, net aan de goede kant van de paal belandde.

Nadat scheidsrechter Schuurman even had getwijfeld over het door laten gaan van de tweede helft, blies hij uiteindelijk toch voor de aftrap. Na vijf minuten belandde een voorzet van Anjum pardoes op de lat, Roelof van der Ploeg wist echter erger te voorkomen. In de periode hierna was Zwaagwesteinde sterker. Een schot van René Vellinga ging net over de Anjumer goal, Marco van Leijen zag zijn inzet recht in de handen van de keeper belandden en een inzet van Jan Eisma werd uitstekend door Lolke Dijkstra gekeerd. Even later kreeg Zwaagwesteinde een corner toegewezen, deze bal werd door iedereen gemist en dreigde het doel in te zweven, Wiebe Dijkstra probeerde dit nog te voorkomen maar kopte de bal onfortuinlijk in de eigen goal, 1-1.

Na de aftrap kreeg Stephan Overkempe een levensgrote kans, echter nadat hij aan zijn directe belager ontsnapt was, wist Roelof van der Ploeg de bal nog uitstekend te keren. Even voor tijd mocht Zwaagwesteinde wederom een corner nemen, nadat Lolke Dijkstra in eerste instantie de bal nog wist te keren moest hij in tweede instantie zijn meerdere erkennen in het lobje van Marco van Leijen wat gedragen op de wind pardoes in het doel belandde, 1-2. In de laatste paar minuten probeerde Anjum de gelijkmaker nog te forceren wat betekende dat er achterin ruimte weggegeven werd, Lieuwe de Roos profiteerde hier bijna optimaal van, maar zijn inzet ging via de paal het doel weer uit.

Zaterdag 24 maartspeelt Anjum op het eigen Kolkenfjild tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 15:00u !!!

Scoreverloop:
3’  1-0: Masai v/d Weg (E.D, VVZ)
64’  1-1: Wiebe Dijkstra (E.D., VVA)
86’  1-2: Marco van Leyen (VVZ)

Scheidsrechter: Dhr. M. Schuurman