VV Zwaagwesteinde stelt wederom teleur · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde stelt wederom teleur

zondag 26 februari 2017

Na de terechte nederlaag tegen VV Kollum mocht VV Zwaagwesteinde het zaterdagmiddag proberen in Rijperkerk de kater weg te spoelen. Onder leiding van scheidsrechter T. Westerloo werd er op een prima te bespelen veld om half 3 afgetrapt.

Na een goed begin van Zwaagwesteinde met twee grote kansen voor Zwaagwesteinde in de vierde minuut door Dennis Stienstra en in de achtste minuut door Lieuwe de Roos leek Rijperkerk wakker te zijn. Rijperkerk won elke duel en voetbalde met passie. In de zestiende minuut had dit resultaat voor Rijperkerk na aan de verkeerde kant van de man te dekken door Zwaagwesteinde kon Anne Epema zo doorlopen en de 1-0 binnen schieten.

Rijperkerk kreeg nog wat kleine kansjes in de eerste helft en Zwaagwesteinde stelde daar echt niks tegen over. In de tweeënveertigste minuut verdubbelde Rijperkerk de score door een prima cross pass van Diederik Andringa op Anne Epema die de 2-0 beheerst binnen schoot. Trainer Klaas Zandberg deed een dubbele wissel in de rust, maar misschien had hij beter het hele elftal kunnen wisselen. In de zesenveertigste minuut stond het al 3-0 voor Rijperkerk door geklungel in de verdediging van Zwaagwesteinde maakte Mark Hendriks het prima af. Zwaagwesteinde stelde hier niks tegen over, er was geen inzet vechtlust en ga zo maar door…

In de zesenzestigste minuut na een prima aanval van Rijperkerk maakte Mark Hendriks de 4-0 middels een heerlijke stift. Als Rijperkerk nog wat scherper was geweest had de uitslag nog hoger kunnen zijn maar dat bleef Zwaagwesteinde gespaard. Conclusie van deze wedstrijd is dat Zwaagwesteinde met een andere instelling het veld in moet anders komen de onderste ploegen wel heel erg dichtbij. De volgende competitiewedstrijd is op 11 maart uit tegen AVC in Sexbierum aanvang 14:30 uur. Zaterdag wacht eerst nog een oefenwedstrijd in en tegen Marum om 14:30 uur.

(C) Verslag: Alex Ploegsma