VV Zwaagwesteinde verslaat Haren met 1-0 · Foto('s):

VV Zwaagwesteinde verslaat Haren met 1-0

maandag 13 februari 2017

VV Zwaagwesteinde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een overwinning tegen Haren. Op het kunstgrasveld spelend wonnen De Readtsjes hun eerste wedstrijd na de winterstop met 1-0. Matchwinnaar werd Oane de Roos die in de 20e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Door dit knappe resultaat handhaaft Zwaagwesteinde, met 19 punten uit 13 wedstrijden, zijn positie in de middenmoot.

De weinige toeschouwers die de zeer koude oostenwind trotseerden zagen dat Zwaagwesteinde direct vanaf de aftrap in de aanval ging. In het openingsoffensief was Oane de Roos dichtbij een doelpunt maar hij zag dat zijn schot de paal trof. Na 19 minuten spelen kreeg de thuisclub een vrije trap toegekend van de prima leidende arbiter van Ittersum. Het schot van Jelger Castelein kwam via de muur voor de voeten van Oane de Roos die van dichtbij doelman Robert Rosema koelbloedig wist te passeren 1-0. In de 27e minuut hadden de Westereenders de score moeten verdubbelen, Jan Smid die een te korte terugspeelbal van de Harener defensie kon onderscheppen wist vervolgens de voor het lege doel staande Johannes van der Galiën te bereiken die echter tot ontzetting van iedereen van dichtbij overschoot.

In de 2e helft probeerde Haren de bakens te verzetten en werd de thuisclub steeds vaker op eigen helft terug gedrukt. Hoewel de bezoekers wel steeds dreigend voor het doel van Zwaagwesteinde wisten te komen bleven echte 100% kansen uit. Halverwege de 2e helft kreeg de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Wim de Ron, de kans de wedstrijd te beslissen toen via een counter de nieuwe aanwinst Martijn Semplonius alleen op het Groninger doel kon afgaan maar hij zijn meerdere moest erkennen in doelman Rosema. Na het uitvallen van Marco Ahmed volgde nog een hectische slotfase maar onder leiding van de prima keepende doelman Bert Boddema wist de Zwaagwesteinder defensie het doel schoon te houden en de 1-0 voorsprong vast te houden.

Volgende weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen het op de derde plaats staande Nieuw Roden op het programma.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00