VV Zwaagwesteinde ZM1 hard onderuit in Twijzel · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde ZM1 hard onderuit in Twijzel

zondag 21 augustus 2016

Na drie weken voorbereiding onder leiding van de nieuwe trainer Klaas Zandberg en twee oefenwedstrijden, moest Zwaagwesteinde in de poulefase naar SC Twijzel voor de eerste bekerwedstrijd. Met nog diverse spelers afwezig door vakantie begon Zwaagwesteinde aan de bekerwedstrijd tegen SC Twijzel.

In de eerste minuut sloeg het noodlot al toe voor Zwaagwesteinde. Na en voorzet van rechts wou Wymer de Vries de bal proberen binnen te schieten maar kwam verkeerd uit, met noodlottige gevolgen. Wymer kon niet verder en na latere diagnose in het ziekenhuis bleek hij zijn enkelbanden afgescheurd te hebben. Na wat speldenprikken kwam Zwaagwesteinde in de achtste minuut op voorsprong. Door goed doorzetten van Sven Rozendal kon Kamal Jansen de voorzet simpel binnen tikken.

Twijzel werd wat beter met wat kleine kansen. Het laatste deel van de eerste helft nam Zwaagwesteinde het heft weer in handen maar met wat kleine kansjes leverde dit niks op. In de tweede helft waren de eerste minuten voor Zwaagwesteinde maar dat leverde geen doelpunten op. In de zestigste minuut werd het 1-1 na en voorzet over links kon Marc Boorsma simpel intikken door een slechte dekking. Na wat kleine kansjes over en weer kwam Zwaagwesteinde in de tweeënzeventigste minuut met tien man te staan na twee gele kaarten achter elkaar door Henk v/d Wal.

In de tachtigste minuut werd het 2-1 voor Twijzel door J v/d Meulen, vijf minuten later was er een corner voor Zwaagwesteinde maar die leverde niks op, in de counter daarop maakte Twijzel de 3-1 door Marc Boorsma, en in de blessuretijd was het wederom Boorsma die de 4-1 binnen schoot.

Een terechte overwinning voor SC Twijzel, al was de uitslag een beetje geflatteerd. Dinsdagavond wederom bekervoetbal, om 18:45 uur in en tegen Noardburgum.

(C) Verslag: Alex Ploegsma