VVT kan koploper Eastermar niet bijbenen · Foto('s):

VVT kan koploper Eastermar niet bijbenen

maandag 08 februari 2016

De start na de winterstop heeft VVT niet gebracht waar men op gehoopt had. Koploper Eastermar behaalde uiteindelijk toch nog een ruime 1-4 zege. Een zege die gezien het weinig krachtsverschil tussen beide teams toch geflatteerd kan worden benoemd.

De wedstrijd kende een zenuwachtige start mede door de toestand van het veld. Lang gras verhinderde redelijk combinatiespel. Ook was het duidelijk dat een eerste wedstrijd na de winterstop toch altijd weer de nodige gewenning inhoudt. Beide ploegen deden niks voor elkaar onder met de strijd veel op het middenveld. Aanvallende inspiraties waren bij de koploper nog meer te zoeken dan bij de thuisclub. Mede gezien door het veelvuldig balletje breed spelen in de verdediging. In de twintigste minuut vergaten de VVT verdedigers resoluut optreden en Eastermar vrij eenvoudig via Jille van der Wal op 0-1 kwam. Op slag van rust liet de VVT verdediging zich opnieuw verrassen. Albert Brouwer maakt dankbaar gebruik van het afleidend spel van Kees Schotanus en keek VVT tegen de 0-2 aan.

Vijf minuten na rust kreeg de wedstrijd een ander aanzicht, Friso Bosma tikte beheerst de aansluittreffer binnen. Aanvallend bleek VVT toch niet die kracht te bezitten om door te kunnen drukken. Maar de wil was aanwezig, deze werd in de tweeënzeventigste minuut door VVT laatste man geheel om zeep geholpen. Balverlies bij aanvallende inspiratie vanuit een dergelijke positie is vaak desastreus en nu dus ook voor VVT. Jille van der Wal was opnieuw de schutter voor Eastermar en de 1-3 scoorde en Eastermar zodoende de wedstrijd weer goed in de handen kreeg. De wedstrijd werd zeven minuten later volledig door Eastermar in het slot gegooid, wederom was het Jille van der Wal, die met zijn derde treffer zijn team op 1-4 zette. De uitslag viel aan de hoge kant uit, maar persoonlijke fouten aan VVT zijde waren hier voor het merendeel debet aan.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00