Wederom winst voor KV Invicta · Foto('s): Sake Beerstra

Wederom winst voor KV Invicta

zondag 31 januari 2016

In een goed gevulde Van der Bijhal moest de hoofdmacht zaterdag aantreden tegen het bekende Harkema. In de vorige ontmoeting met de groenhemden werd er door de Pruttelpot-formatie  gewonnen maar dat gaf nog geen enkele garantie om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Onder toeziend oog van het vele publiek die op deze derby was afgekomen mocht de pupil van de week Kirsten Keesman middels een doorloopbal de wedstrijd openen. De wedstrijdbal werd aangeboden door Sfeer & Brocante ’ t Moskje.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Invicta wist goede aanvallen neer te zetten maar Harkema kon nog steeds aansluiting vinden door vrije ballen en strafworpen te verzilveren. De thuisclub was verdedigend niet helemaal bij de les en er moest uit een ander vaatje getapt worden om geen onnodig balverlies te lijden. Gelukkig wist de Pruttelpot-formatie het hoofd koel te houden en kon een voorsprong creëren door doelpunten van o.a. Arjan Kiewiet en Ruurd Meindertsma. Net voor de pauze wist Jarich Hiemstra op aangeven van Marijke Brouwer een prachtige doorloopbal af te ronden en gingen beide ploegen de pauze in met een 15-9 voorsprong.

In de rust hamerde Coach/trainer André Kalsbeek dat er geconcentreerd moest worden verdedigd en dat er geen fouten meer mochten worden gemaakt want daar profiteerde Harkema gretig van. Er moest vertrouwd worden op het spelen van het eigen spel maar dan was het wel belangrijk om meteen na de rust verder de voorsprong uit te bouwen. Het was Harkema die het sterkste uit de startblokken kwam. In de eerste tien minuten van de tweede helft wist zij maar liefst viermaal van afstand te scoren. Invicta werd overrompeld en liet op dat moment niet het beste korfbal zien.

Het werd zelfs nog even spannend toen de stand op 2 verschil werd gezet; 18-16. Door een mooie actie van Jarich Hiemstra en Ruurd Meinderstma was een heer van Harkema in overtreding en kreeg Jarich Hiemstra een strafworp mee en wist deze keurig af te ronden. Ook in het andere vak werd er door het heren duo mooie acties ingezet welke ook resulteerde in een strafworp. De oranjehemden kwamen weer in hun oude ritme en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken door doelpunten van Wilma Grijpma en een prachtige doorloopbal van Danielle Broersma. De eindstand werd bepaald op 24-19.

Invicta staat nog steeds bovenaan in de derde klasse en met nog 4 wedstrijden te gaan is elke wedstrijd een finale. Volgende week om 18.05 uur staat de belangrijke uitwedstrijd tegen DWA/Argo uit het Groningse Winsum op het programma. In de thuiswedstrijd werd er gelijk gespeeld dus het is zaak om de twee punten mee naar Kollum te nemen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00