Weer drie punten voor debutant Broekster Boys · Foto('s): Lia Bakker / Marieke Elzinga
  Lia Bakker / Marieke Elzinga

Weer drie punten voor debutant Broekster Boys

zondag 21 september 2014

De doelstelling voor Broekster Boys is: handhaving. Na de derde overwinning op rij in de eerste klas blijft voor bestuur, trainer en spelers dezelfde doelstelling voor de Boys. Vorig seizoen oefenden de mannen uit Damwâld tegen Viboa en verloren met 0-4.  Afgelopen zaterdag wist Broekster Boys een achterstand om te zetten in winst. Bij Viboa uit het Groninger Winsum werd de geblesseerde topscorer Marcel Pannekoek behoorlijk gemist.

Lang aftasten van beide teams in eerste helft. Na een achttal minuten mocht Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys alleen doorgaan. Scheidsrechter M.W. de Jager uit Idskenhuizen liet doorspelen, maar na een late reactie van de grensrechter floot de arbiter af voor buitenspel. Twijfel was er bij heel veel toeschouwers. Hierna kwamen er weinig tot geen kansen voor beide teams. Na een half uur spelen was er een mooie actie op links van Hedzer Prins. De voorzet van Prins op Juryan Dantuma was te scherp, zodat de kopbal over ging. Pech voor de thuisclub, maar de pech zou voor de rust groter worden. Een lange bal van Viboa bereikte spits Duncan Torrenga en het mooie schot betekende 0-1. Broekster Boys ging met een behoorlijke domper de rust in.

In het eerste kwartier na de rust was er veel actie van beide teams. Bij Viboa trokken de gebroeders Fatima naar voren. Een schot van Serginho Fatima werd door keeper Krol gestopt. Daarna vloog een schot van Boys middenvelder Remco Kooistra over de goal. Enkele minuten later kopte Kas Huizenga op de paal. Maar de zesde minuut na rust belandde een goed schot van Riemer Doornbos in de goal (1-1). Deze stand was op dat moment zondermeer verdiend. Viboa kwam daarna weer gevaarlijk naar voren via de gebroeders Fatima. Twee schoten van Boye Boonstra van Viboa werd uitstekend gestopt door keeper Erik Krol. Na deze acties kwam een periode, dat beide teams voor de overwinning gingen. Juryan Dantuma schoot goed voor, maar de kopbal van Siemen Sake Kamstra ging net over. Geel was er nog voor Juryan Dantuma van de thuisclub en voor Boye Boonstra van Viboa.

Halverwege de tweede helft kwamen bij Broekster Boys in het veld Hendrik Bouma en Stephan Overkempe. Hedzer Prins en Piet Wessel Dijkstra verlieten het veld. Een kwartier voor tijd was er een schitterende actie van Hendrik Bouma, die Overkempe bereikte. Overkempe wist van dichtbij de 2-1 binnen te schieten. Na de 2-1 kreeg Broekster Boys twee opgelegde kansen. Eerst kwam Juryan Dantuma alleen voor keeper Bouwman, maar de bal kwam in handen van de keeper. Viboa nam risico’s en na een lange bal naar voren wist Bouma weer de bal te onderscheppen. Alleen voor keeper Bouwman schoot de Broekster Boys speler naast. Viboa zette alles op alles om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar in blessuretijd stelde Stephan Overkempe met een hard schot de overwinning veilig (3-1).

Trainer Jan Mulder was blij met de overwinning, maar herinnerde na afloop nog wel aan de twee prachtige reddingen van keeper Krol. Hij hield ons in de wedstrijd, aldus Mulder. Maar het laatste half uur was voor Broekster Boys en daardoor was de overwinning verdiend. En de drie punten kunnen bij de zes punten geteld worden. Negen punten uit drie wedstrijden

Broekster Boys: Erik Krol, Sietse Rozema, Sjoerd Westra, Albert Wijbenga, Kas Huizenga,  Riemer Doornbos, Juryan Dantuma, Remco Kooistra, Piet Wessel Dijkstra, Siemen Sake Kamstra en Hedzer Prins. Invallers: Hendrik Bouma, Stephan Overkempe en Jeroen Ysselmuiden.

Wedstrijd verloop: 44e min 0-1 ( Torrenga ) 52e min 1-1 ( Riemer Doornbos ) en 76e en 92e minuut Stephan Overkempe 2-1 en 3-1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00