Weer eenvoudige bekerzege Geel Wit

Zondag 10-09-2017
BUREN - Geel Wit staat met één been in de volgende ronde van het bekertoernooi na de eenvoudige overwinning op Surhuisterveen. Het werd liefst 6-1 voor de Amelanders, die eerder al Kloosterburen met 9-0 aan de kant hadden gezet. Gezien het doelsaldo zou volgende week zelfs een nederlaag tegen het nog puntloze De Wâlden kunnen volstaan.

De beginfase ging gelijk op, met de beste kans voor Brian Overmars, maar zijn schot ging over. Na een kwartier brak een productieve fase aan, waarin Geel Wit drie keer scoorde. De basis voor de eerste treffer lag bij Johan Kolk. Zijn lange bal bereikte Bente Bonthuis, die Brian Overmars in staat stelde de 1-0 te maken. Zes minuten later was de spits andermaal trefzeker, nu profiteerde hij van de rebound nadat doelman Remcdo Wobbes een inzet van Sander Hekkelman had gekeerd.

Weer zes minuten later pikte ook Hekkelman zijn puntje mee door een lange bal van Kevin Kiewiet tussen de palen te werken. Bart Bosgra had namens Surhuisterveen iets terug kunnen doen maar hij verzuimde een fout van Kevin Kiewiet af te straffen. Ook Robert Jan Vos miste de juiste richting. Aan de andere kant trof Bente Bonthuis de paal, maar vlak voor rust was het toch raak. Christian Molenaar was de aangever. Zes minuten later legde Lars Molenaar de bal panklaar voor Jordi Metz, die hard via de onderkant lat raak knalde: 5-0. Lars Molenaar tekende zelf voor de 6-0 in de 72-ste minuut.

Surhuisterveen was niet bij machte iets terug te doen en bij Geel Wit ging het tempo naar beneden en werd het minder met de precisie. Danny Metz en Bente Bonthuis zagen hun schoten gekeerd door de doelman en een prachtige boogbal van Jordi Metz eindigde op de kruising. Vlak voor tijd redde Lammert Veenstra de eer voor de bezoekers: 6-1.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Kayan Kiewiet; Christian Molenaar (Jurjen Metz, 46), Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Brian Overmars (Danny Metz, 46), Sander Hekkelman (Lars Molenaar, 46).

© Verslag: Koos molenaar

terug naar overzicht
Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Molenaar


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie