Weer geen winst voor VCR in Birdaard · Foto('s): Sylvia Riemersma
  Sylvia Riemersma

Weer geen winst voor VCR in Birdaard

dinsdag 21 november 2017

Opnieuw begon VCR goed aan de wedstrijd met een paar kleine mogelijkheden voor onder andere Jouke Hoekstra. In de 21e min was het Ane-Jan Schat die vanaf de linkerflank naar binnen soleerde en een harde poeier afvuurde. Thuiskeeper Lieuwe Verhaag moest zich tot het uiterste strekken maar zijn vingertoppen brachten redding. Echter de rebound werd bij de tweede paal hard en strak tegen de touwen aangeschoten door Jouke Hoekstra, 0-1. Lang kon VCR niet van deze voorsprong genieten, want de Sint was inmiddels in Dokkum gearriveerd. En daar hadden de verdedigers van VCR nog iets van meegekregen want zij speelden voor Sinterklaas. En hadden een mooi cadeautje in petto voor de Skieppekoppen. Hidde Kingma was er als de Zwarte Pieten bij en scoorde met een lage schuiver de gelijkmaker, 1-1. Nog voor de pauze wist dezelfde Kingma zijn tweede van de middag te maken en de ruststand te bepalen op 2-1.

Ook na de rust bleef deze wedstrijd voor de neutrale toeschouwer zeer vermakelijk, boeiend en spannend. Op het uur wisten de Hûnewippers enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte komen door een inzet van opnieuw Jouke Hoekstra na een afzwaaier van Erwin Raap, 2-2. Zeven minuten later mocht de thuisploeg een hoekschop trappen vanaf de linkerkant. Heerlijk werd deze de zestienmeter in geslingerd en opeens klonk daar een fluitsignaal van de leidsman Boersma, hands en een penalty. Een kolfje naar de hand van Edwin Kooistra want gastkeeper Rene Zwaagstra was kansloos. En de welverdiende 3-2 lag binnen. Bijna leek VCR in de resterende minuten alsnog langszij te komen met Birdaard door Melle Wielinga. Maar om dubieuze redenen zag scheidsrechter Boersma een overtreding gemaakt worden op de sluitpost van Birdaard. En gaf hij een vrije trap aan de thuisploeg en hiermee was het pleit voor VCR beslecht en onderging het de eerste uitnederlaag van dit seizoen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00